En dag kvar.

Hej hej, hemskt mycket hej!

Idag är det söndag och imorrn börjar jag skolan. Det börjar gå upp för mig nu. Innan har det alltid varit "om två veckor börjar jag skolan, om en vecka börjar jag skolan"´osv. Men nu är det verkligen EN ynka dag kvar. Eller rättare sagt en natt och sen är det måndag och skolstart. Blä!

Jag förstår inte alls vart sommaren tagit vägen. Den bara försvann. Sådär helt plötsligt. Poff sa det och ingen sommar mer. Taskigt värre. Någon måste ha stulit den. Typ eskimåerna. Eskimåerna är bra för dem kan man skylla allt på, för dem bor så långt bort så dem kan inte försvara påhoppen.
"Är det du som slagit sönder min klocka?"
"Nej, det var eskimåerna"
"Är det du som luktar bajs"
"Nej det är eskimåerna"

Ack min käre August *visslande*

Nu orkar jag inte skriva mer. Så tråkig är jag.

Tjing Tjong!

Regn & Garfunkel

Idag har det regnat vääääldigt mkt. Vem har dödat en spindel?

Jag gillar regn ibland. Typ när man är inomhus. När man är utomhus är regn gay. Framförallt när man cyklar och det bara öser ner. Då vill jag bli lite som Saruman (ja, jag vet att han är genomruttet ond men ändå) som bara ställer sig upp och ropar ut i vinden och så gör vädret som han vill. Jag försökte idag men det gick inget vidare, det kändes snarare som regnet vräkte än mer samtidigt som jag tycktes höra en svag röst eka ropa "Fakk off" genom luften.

Dagens bibelcitat:
"Det är bättre att leva ensam i öknen än bo ihop med en tjatig och besvärlig kvinna."
Ordspråksboken 21:19

Ack min käre August *visslande*

Jag måste erkänna att jag alltid blir lite överraskad när jag läser Bibeln och hittar sådana ordspråk.

Nu ska jag läsa. Puss.

Vi fortsätter med ännu mer Simon & Garfunkel. Det är deras vecka nu.

 

Faen, det hade vatt helgjutet att kunna sjunga så bra som dem. Hade jag kunnat det hade jag bara sjungit hela dagarna. Fakk skolan, fakk jobb, jag hade bara tagit min gitarr och satt mig i parken och sjungit.

The Boxer!

Mina damer och herrar... ehm läget?

Jag sitter nu här vid datorn med vetskapen om att sommaren snart är slut och att jag börjar min andra termin på Malmö Högskola på måndag. En vetskap som smärtar.
Jag har förvisso inget särskilt ont av att återvända till Högskolan, det skall till och med bli trävlans och se alla igen efter sommaren och se vem som tagit mod till sig och hoppat av utbildningen. Jag gissar på Staffan men hoppas han varit dåraktig nog att stanna kvar. Han var riktigt trevlig och hade högklassig musiksmak, 70-tals rock för hela slanten. Mer sånt folk som behövs, åtminstone bland socionomerna.
Det som dock ger en smått ångest över att tänka på den kommande skolstarten är det mail som jag så vänligen fick mig tillskickad i förrgår, där det kunde läsas att terminen startar i hetsigt tempo direkt och att vi redan till måndag vänligen bes inhandla kurslitteraturen, något jag nu lagt lite över 1000kr på. Bah!
Men det ska bli kul, det får det ju bli för annars blir det ju tråkigt, och vem vill det?

Ack min käre August *visslande*

Nåväl, sommaren är inte riktigt slut ännu, utan finns lite att krama ur den.
I lördags var det till exempel dags för "Le Reunion", ett projekt som fylle-Sebbe drivit på.
Dessvärre blev Sebbe sjuk på morgonen, blindtarmen slicades av och han låg på sjukan på kvällen istället för att vara festvärd. Nåväl vi resterande gamla klasskompanjoner misströsta inte och snabbt intog vi Max hus istället.
Max ställe ger mig verkligen flashbacks till ljuva högstadiet då vi alltid var där på långa raster (och ibland på långa lektioner med) och spelade kort och snackade skit och annat pyssel och myssel. Det var jävlans trevligt där då och det var lika trevligt där i lördes.
Klassreunionen förvandlades förvisso ganska snabbt till en Berga-reunion då folk från alla olika klasser anslöt, men va fäen de höjde ju bara stämningen.
Micro hade med sig en alla tiders film som hans käre moder spelat in sista dagarna i nian, och när den sattes på och spriten börja ta vid blev den nog bland dem roligaste filmerna jag sett.
Vi såg helt förbaskat små ut där vi sprang omkring på skolbalen och avslutningen och där vi satt i niornas rasthall och lekte tuffa barn! Micro och jag snacka på fyllan om att lägga ut den på youtube och bli världsberömda, jag menar: vem fäen vill inte se den berömda 9C klassen? Just det.
Efter Max drog vi vidare till Jens efter att först tagit ett matstopp hos Anna (goda nötter där) och sedan helt plötsligt sitter vi mitt i natten och sjunger med till Simon & Garfunkel - The Boxer.
Nåja, sjunger och sjunger, dem flesta hade väl inte 100% koll på texten men när refrängen och Lie La Lie tog vid blev där ett jävla tryck hos alla, till och med ett sånt tryck som fick grannarna att hota ringa polisen, men vem bryr sig om sådana obetydliga saker?
Polisen? Pfff, vi är 9C! Och man ska sjunga med i The Boxer.

OS är slut. Lika bra det, jag blev trött på att se massa propaganda för diktatur-Kina och Sverige gjorde ju dessutom sin sämsta insats på över 100år så likabra att det hela tog slut. Finito.

Nej vänner, nu ska jag vidare. Olé!



Lie La Lie...

Återkomst!

Hoj hoj.

Känns som ett tag sedan man skrev här. Och det var det ju oxå. Olé, min känsla sviker mig aldrig.

Mkt på gång nu känns det som, både bra och dåliga saker.

Bra saker:
OS!!!!
Hela mitt liv kretsar på något sätt kring OS just nu. Från det att man går upp på morgonen fram till eftermiddagen ser jag på OS.
OS, OS, OS!
Dock suger vi svenskar hårt i detta OS. och när vi inte gör det blir vi rånade på segern av korrupta gubbar i kostym.
For fakk sejk IOK, ni slänger ut Ara från spelen och tar ifrån honom medaljen. Att protestera mot korruption är alltså inte lämpligt, inte i linje med "OS-andan".
Ok ok ok.
Men det är alltså i linje med "OS-andan" att hålla spelen i ett land som är en diktatur?
Och att tävla på arenor i ett land där man har offentliga avrättningar?
I see, I see.

Dåliga saker:
Malmöfestivalen.
Ärligt talat, är det någon som fortfarande gillar den?
Förutom finniga illaluktande tonåringar och bönner?

Ack min käre August *visslande*

Rätt komiskt för övrigt att SOK slängde ut svenska deltagare när dem hejade på andra svenskar eftersom dem samtidigt tog en öl. Löjligt värre!

Jag ska upp och springa imorrn 06.30. Tjusigt.
Sedan OS. Och lite film (har lovat Lina).

Stefan Holm imorrn. Vinn!



Han e sjuk...

Bale, mhm.

Medmänniskor.

Ikväll har jag äntligen fått se The Dark Knight.
Ni som känner mig vet att jag längtat efter den filmen ända sedan det blev klart att den skulle produceras.
Men pga vistelse i först Göteborg, sedan stugan och sedan sjukdom så har jag inte kunnat se den. Förrän ikväll.
Måste säga att den va riktigt bra. Dock inte lika bra som Batman Begins (som jag för övrigt skattar riktigt jäkla högt). Storyn var helt enkelt lite för tunn.
Dock var Christian Bale som alltid bra, likaså Michael Caine & Freeman, och Heath, ja hans insats är verkligen något extra. Fantastisk.

Dock dock dock, inte för att vara så, meeeeen blev inte hypen lite väl stor efter hans död?
Visst killen är en duktig skådespelare, och i just Dark Knight gör han sitt klart bästa rollframträdande, men förutom den filmen, hur mkt kommer vi minnas av honom?
Brokeback Mountain? Ptja duktig där med, men filmen i övrigt? Njae.
Patrioten? B-film.
10 orsaker att hata dig? Helt ok highschool film men inte mkt mer än så.
En riddares historia? Snälla...
Missförstå mig inte, Heath var duktig och hade stor talang, men när man i vissa tidningar kan läsa att han blev "en av Hollywoods största" känns det som att det gått överstyr.
Förra året på Oscars galan när dem gick igenom alla som gått bort under året som gått hyllades han mest av alla. Före en sådan gigant som Ingmar Bergman. Känns fel för mig. Men men.

Ack min käre August *visslande*

Nu snackar dem för övrigt om ännu en Batman film och någon hoppades på Johnny Depp som The Riddle. Låter ju på ngt sätt ändå hett. Johnny är ändå Johnny. Även om jag inte tror att dem får honom till den rollen.

Mkt Batman nu. Men fasicken vad jag gillar Christian Bale.

Possen!


Värst

Kamrater!

Jag är sjuk. Det är värdelöst att vara. Inte kul alls. Förr i tiden kunde de ibland va kul under skolterminen att va sjuk, för då slapp man gå i skolan. Nu för tiden är det dock till ingen nytta att va sjuk, vare sig under skolterminen eller loven. Är man sjuk under skolterminen hamnar man ju bara efter. Gay!

Jag läser mkt nu när jag är sjuk. Det gör jag förvisso när jag är frisk oxå men ändå. Läser bland annat en gammal guiness rekordbok från typ 70-talet som jag hittade hemma hos morfar. I den kan man läsa om att världens ensammaste träd står i någon öken i något land någonstans. Det trädet har sin närmaste trädvän typ 50mil ifrån.
Trots detta var trädet nära att trilla ihop en gång då det en man "råkade" backa in i det.
Ändå en bedrift, att det bara finns ett träd inom en radie av 50mil och ändå kommer ngt sigge-barn och backar in i det.
Undra om man kan ha sin uppkörning i öken?
Borde va ganska enkelt.
"Ta vänster när du känner för det. Så... du klarade det. Grattis"

Ack min käre August *visslande*

Idag har jag städat och lyssnat på The Doors. Och beställt lite svartvita filmfoto till mitt tv-rum. Ska bli ett litet kollage me gamla filmstjärnor är det tänkt. Jävlans nöjd är jag. Framförallt med bilderna på Brando och Clintan.

 

Riktiga män det.

Nu ska jag gå och hosta lite. Tjong.

RSS 2.0