24/12

Hej hej, hemskt mkt hej!

Vad ska ni hitta på idag då?
Själv ska jag faktiskt umgås med familj & släkt idag. Är en liten tradition vi har att samlas den 24e december varje år, äta jäkla mkt gott, sjunga lite samt byta klappar och annat.

Snart dags för resumé av året 2010. Ett år jag självklart till stor del kommer minnas pga av mitt äventyr i Tanzania, men har hänt en hel del annat med :)

Ack min käre August *visslande*

Vet inte om det är positivt eller negativt att jag faktiskt bloggar på julafton.

Vad får jag då i julklapp?
Ja, en del vet jag redan men en del är mer spännande.
Tänkte häromdagen på vilka presenter jag minns mest genom åren.
På ett sätt kommer jag nog alltid minnas när jag fick Drakborgen i lego, och sedan satt hela lovet och lekte med den.



När jag var liten tyckte jag Drakborgen var väldigt stor. Nu när jag ser den i efterhand tycker jag den ser ganska liten ut. Varför är det alltid så?

Ett annat minne är faktiskt när MFF presenterade en tidig julklapp till oss supportrar i form av Afonso Alves, som blev klar för klubben på lilla julafton 2003. Efter det gick man runt hela julen med en underbar känsla av att det skulle bli guld året därpå (vilket oxå blev, mkt tack vare just Afonso).
Vilken julklapp minns ni mest?

God Jul på er alla.
Och framförallt God Jul till alla mina små vänner nere i Afrika. Jag vet att ingen av dem kan läsa detta, men jag hoppas att de vet att jag tänker på dem och saknar dem så oerhört mkt!

   

21/12

Tjo! Tja!

Såhär i juletid är det några saker jag undrar över:

1. Vart man än vänder sig just nu är det erbjudande om att köpa ngt (ex en dvd, en bok eller en pepparkaka) och få "Astrid Lindgrens jul" på dvd på köpet. Vad är grejen med det? Har de råkat trycka upp för många exemplar av den dvdn och nu är desperata att bli av med den?
Väntar bara på att jag ska få se någon hemlös stå och tigga pengar med devisen "ge mig en krona och du får Astrid Lindgrens Jul på dvd".

2. Varför det plötsligt är så mkt som ska smaka pepparkaka?
Filmjöl, Sandwich, Ballerina etc etc. Allting ska smaka pepparkaka. Vaj? Vaj?
Själv tycker jag det vore mer nyskapande att göra motsatsen, dvs göra pepparkakor som smakar filmjölk.
Inte för att det skulle vara gott, men ändå.

3. Varför finns det så få bra julfilmer?
Nästan på alla listor över bästa julfilmer så platsar Die Hard.
Die Hard är en riktigt bra film, faktum är att jag håller den som världens bästa actionfilm, men nog tusan är det ett svaghetstecken för julfilmsindustrin när en film om en polis som dödar terrorister kan rankas bland de bästa som just julfilm?!

Ack min käre August *visslande*

Det som annars slår mig när jag går på stan nu såhär i juletid är att det spelas väldigt lite julmusik på gatorna. Jag kan sakna att se en liten klick av Frälsningsarmén stå i något gatuhörn och sjunga julsånger.
Nu är det mest någon man med mustach som spelar Kalinka och musiken ur Gudfadern på dragspel. Inte alls lika juligt. 

I år var jag klar med alla julklappar den 17/12. I rock!

Mysig helg som passerade! Mitt filmval i lördes var väl kanske inte någon höjdare, och lite för litemusiklyssnande blev det, och nog var det allt bra kallt typ överallt, men med rätt sällskap så funkar det mesta alldeles perfekt ändå :)
And its so funny funny, what you do honey honey, what you do, what you mean to me...

Undra hur länge snön kommer ligga denna vinter?!
Nog för att den är fin och så, men jag slipper gärna den hyfsat snart.
Inte minst när träningsmatcherna börjar. Glömmer aldrig MFF-Brann i Royal League, februari 05...



Olé!

17/12

Olé!

Igår såg jag för första gången på Spiderman. Har hittills inte sett ngt alls av den trilogin och kan nu konstatera att det har jag gjort rätt i. Trodde helt ärligt att det var en parodi på Spiderman till en början med tanke på hur låg kvalité storyn och skådespelarna höll. Den som castade Tobey Maguire i huvudrollen borde skjutas.

Förnyade mitt årskort till MFF idag. Mot Europa!

En annan grej som också borde ha varit ett skämt är att EMD släpper nytt album, och att karaokegossarna till den bl.a gör en cover på Coolio - Gangsta Paradise. Ha! Ha! Ha! Är ju verkligen en låt som går bra ihop med deras hårda gangsta-image...

Ack min käre August *visslande*

Helt ärligt, Danny och co är duktiga sångare och så. Men är det verkligen roligt att göra musik som endast tjejer under 15år tycker om?

Var kom all snö ifrån? Gay!

I Italien börjar man jämföra Zlatan med Marco Van Basten. Alla som känner mig vet att jag älskar Zlatan, men att jämföra honom med Van Basten (som fick mig att hålla på Milan) är än så länge löjligt. Hylla den som hyllas bör, men man ska inte gå till överdrift.
Zlatan är stor, Van Basten större, Maldini störst!

  

På tal om Milan så blev det Tottenham i åttondelen.
Inspirerande, roligt men också tufft. Ställer mitt hopp till vår rutin samt vår offensiva trio.
Avanti Milan!

Poss!

16/12

Tja!
Ähm... läget?

Ikväll har jag först hos Erik och checkat handboll och lirat Playstation och sedan åkte jag till Malin, drack lite vin och checka film. Mocket trevligt, även om filmen var... udda. Malin är för övrigt en sådan person jag egentligen träffar alldeles för sällan, vi måste skärpa oss med det!
På vägen hem träffade jag sedan en gammal barndomsvän som jag stod ute och snacka länge med i kylan.
Han har efter många om och men nu verkat hitta "sin grej" här i livet, nämnligen kock.
Tidigare har han varit inne på att eventuellt bli något inom militären, inom musiken eller inom naturvården.
Men efter att först ha jobbat som diskare på en restaurang fick han till slut chansen att börja jobba som kock och nu har han alltså fått erbjudande att bli chefskock på ett nytt lyxhotell uppe i Gränna. Intressant utveckling. Får en onekligen att fundera kring vart man själv skall hamna, vad man ska jobba med och vart det ska ske. Är ju klar med min socionomutbildning om ett år, men är det verkligen inom den sektorn jag till slut kommer hamna? Den som lever får se. 

Ett annat samtalsämne som är hett i Malmö i dessa dagar är omläggningen av stadens busstrafik. Jag är emot förändringen eftersom min kära buss nr 1 inte längre stannar på Gustaf utan enbart på Triangeln. Gay! Till vardags spelar det nog ingen jättestor roll, men vet om att jag kommer vara grymt irriterad när jag sitter på Lilla Torg nästa gång och sen tvingas knata bort till Triangeln.
Det var bättre förr...
Visst är det ibland underbart, härligt svenskt att klaga på sådana saker som bussförbindelser?!

Idag känner jag för första gången i år en riktig, riktig julkänsla. Underbart!
Och bättre kommer det bli ju närmre jul vi kommer, och när allting börjar bli riktigt, riktigt  i julordning här hemma, granen kommer in och när julskivorna verkligen står på dygnet runt.
Fast just julmusiken är lite sisådär, för samtidigt som jag tycker om en hel del jullåtar så finns det verkligen en hel del genomrutten julmusik, som ändå av någon oförklarlig anledning lyckas komma med på alla julskivor. Egentligen lika ofattbart som att körsbär i likör fortfarande finns i Aladdinasken, trots att ALLA verkar avsky den.

Gillade förresten helgen som gick där jag tog mig uppåt till Göteborg för en liten utgång för att fira en viss sötnos födelsedag.
Det är kul att lyckas överraska ibland :)
Och helgen tror jag kommer bli kanon den med!

Ack min käre August *visslande*


Också har ännu en Lucia Movie Night passerat. Den här gången tsm med Tegle (Sebbe bröt traditionen) som var nybörjare. Själv börjar jag känna mig lite som en gammal veteran, hehe, 6e året i rad nu.
Love and other drugs, Easy A och The Town var årets filmer och där gillade jag den sistnämnda bäst som hade, trots vissa brister, en bra story med spänning ända till slutet. Den förstnämnda hade sina ljusa sidor (Anne Hathaway - Oscarsnominering?) men även vissa brister (Jake Gyllenhaal...). Easy A var på ett sätt lite i stuk med Juno, fast sämre.
Men överlag en godkänd Movie Night, inte den bästa ("Departed-året" & "Juno-året" var riktigt bra) men definitivt inte den sämsta (katastrofåret var när de visa Wallander, Storm & Into the blue - for fakk sejk).
Frågan är hur länge jag kommer hålla uppe traditionen?!

På tal om något helt annat: när jag åkte ner från Göteborg i veckan så var det billigare att åka till Lund och byta tåg till Malmö än vad det var att bara åka till Lund. Härlig logik av sj...

Undra förresten hur man firar jul på barnhemmet i Ndaga?
Vars en karamell till barnen? En extra portion ugali? Extra många tända stearinljus på kvällen?
Väldigt sorgligt när man tänker efter.

Bästa jullåten då? Nog för att jag gillar de gamla klassiska låtarna, men The Pogues - Fairytale of New-York är oslagbar.



Juuuuuul :)

Utkast, nej.

Ave!

Ähm... läget?

Jag är i alla fall fortfarande sjuker. Det är tråkigt värre. Är totalt less på det.
När man var liten var det ändå lite kul att va sjuk, för då fick man vara hemma från skolan och leka med ego.
Nu är det emellertid så att de flesta kurser jag läser denna terminen är internetbaserade, så oavsett om jag är sjuk eller inte så pluggar jag hemma, och det där med att leka med lego är liksom inte lika högprioriterat längre.
Därmed är sjuk = gay!
Nu hoppas jag bli frisk snabbt, snabbt, snabbt.
Har ingen lust alls att ställa in Göteborg på tisdag!

Läser i tidningen att de tydligen ska ha luftkonditionering på samtliga fotbollsarenor i Qatar under VM 2022. Därmed kommer det, oavsett hur varmt det är utomhus, vara en temperatur på 27 grader inne på arenan.
Varför har vi inte ett sådant system i Sverige?
Hade känts rätt mycket bättre när man går på fotboll i mars att veta på förhand att det kommer vara 27+ inne på arenan.

Ack min käre August *visslande*

Har i princip enbart suttit hemma i över en vecka nu så idag kände jag att jag var tvungen att göra någonting så drog ner och såg på när brorsan gradera upp sig till blått bälte i Ju-jutsi Kai innan idag.
Slutsatsen efter det är att de definitivt måste skaffa lite värme i sin träningslokal (rövhål vad kallt) samt att jag är rejält sugen på att själv börja med någon kampsport. Vet dock inte riktigt vad som är min grej?! Brorsan lovordar ju Ju-jutsi Kai rätt mkt, men känns som jag vill ha något som inte enbart är självförsvar och där det förekommer lite mer sparkar (inte för jag vet vad jag ska med sparkar till egentligen).  
Kanske Kung Fu så att jag kan bli den nya Jet Li? Anton Li? Hmm, tål att tänkas på.

Milan - Brescia 3-0.
Börjar se riktigt bra ut, med ett stabilt Milan och ett Inter som harvar 10p efter. Precis så som det var innan Calciopoli. 
Zlatans facit för dagen blev en kanon upp i nättaket och en assist. Kung!

Tänk när man blir riktigt gammal, då mår man ju kasst så mycket oftare.
Vad segt det kommer bli. Mitt hopp står till att de under min livstid ska ha hunnit uppfinna massa mirakelmedocin att man kan må grymt bra och ändå va 95år.
Enda fördelen med att va äldre är att man rätt ofta kan bete sig lite hursom och folk bara godtar det. Lovely!


Uppföljning

Ok, nu två timmar senare kan vi konstatera att det blev Ryssland 2018 & Qatar 2022.
Hmm money talks! Eller?
Ryssland kan bli lite intressant då de säkert kommer göra en rejäl satsning. Lugnt och säkert lär det också bli för känner jag ryssarna rätt så kommer alla störande element "fixas", oavsett om det rör sig om brister i vägsystemet eller hemlösa människor.
Qatar vet jag inte mycket om, mer än att landet till ytan är ungefär lika stort som Skåne och att där bor ungefär lika mycket folk som i Stockholm. Undrar vart de ska klämma in alla turister? Intressant att de i nuläget knappt har en enda godkänd arena. Fast de har ju en del oljepengar att bygga för.

Ack min käre August *visslande*

Och tittar man närmre på Qatars presentation planerar man att bygga de här arenorna:

  

  

Vilka jävla arenor. Kan nog bli rätt grymt ändå!

Tänk om Skåne brutit sig loss, smällt upp 10 superarenor och arrangerat VM.
Tyskland-England i Eslöv.
200 000 tyskar och engelsmän trängs på Leffes pizzeria innan match.

Drömscenario under VM i Ryssland 2018:
Tyskland - Ryssland i Volgograd. Staden som förr hette Stalingrad...

Nej, hej svej!

2/12

Ohoj!

De senaste dagarna när jag legat sjuk inne och blivit rastlös har jag längtat efter att få gå ut. Därför beslöt jag mig för att halta bort till Konsum idag. Jag ångrade mig ungefär 0,2s efter att jag kommit utanför dörren och värmen. Fakk vad kallt det är. Okristligt!!

Borde man inte kunna bygga ett gigantiskt snöskydd över Sverige i ngt osynligt material där ändå ljuset kommer igenom men där snön effektivt stoppas och dumpas över typ Island istället?
Så kan de sitta där med sin ouppfostrade bråkstakevulkan och skämmas.

Ack min käre August *visslande*

22 dagar kvar till julafton. Lite sådär... halvgalet.

Idag avgörs vem som ska få VM 2018 & 2022.
Min förhoppning ligger på Spanien/Portugal 2018 & USA 2022, men tror mer på England 2018 & Australien 2022.
England känns ju lagom kul (sorry Sandra). Visst, de har fina arenor med Londons i spetsen, men även spelorter som Plymouth, Bristol och Milton Keynes. Vad tusan ska man göra där i regnet före & efter matchen?
Då känns Spanien/Portugal bättre då man kan trycka in lite sol och bad bland allt fotbollstittande. Dessutom ett land som är vana vid att ta emot mängder av turister och klarar det bra.
Australien hade vatt lite fräckt, men föredrar USA. Väcker ju onekligen en hel del goda vibbar med ett VM i staterna...




Prickar

Tjohej!

Här har det varit anorlunda dagar.
Jag var ju som sagt hos läkaren nere på Limhamn i måndes.
Han gjorde en mindre noggran undersökning på ca 10s innan han fastlslog att jag var frisk och kunde gå hem.
Det visade sig vara en enastående usel analys av läget.
Igår svullnade nämnligen först och främst min vänstra hälsena upp rejält och börja göra ont. I samma veva fick jag utslag över mina ben. Ser ut ungefär som 100 myggbett över hela benen. Ringde sjukupplysningen vid midnatt som rådde mig att komma in till akuten på en gång, vilket jag gjorde. Väl där blev det blodprov, pisseprov, halsprov samt att de röntgade mina lungor. Dessutom blev mina utslag på benen rejält uttittade av sköterskor och läkare, eftersom ingen förstod sig riktigt på vart de kommit ifrån.
Proverna visade emellertid att jag hade streptokocker i halsen (härlig miss av läkaren i måndes) samt ngt annat som de inte visste vad det var. De gissade på rosfeber och skickade hem mig med massa medocin ( just det, medocin heter det, i alla fall enligt Pippi).
Nu hoppas jag att medocinen hjälper. Är det inte bättre på 3-4 dar ska de skicka mig till hudkliniken.
Tills dess får jag ligga och beundra mina prickiga sexiga ben.



Oh yeah baby, jag är en sexy maddafakka!

Ack min käre August *visslande*

Som sagt: de 120kr jag la på läkarbesöket i måndes var verkligen väl investerade pengar...

Kändes som jag var med i ett avsnitt av House när jag låg där på bristen och fler personer kom in för att titta på pojken med de oförklarliga utslagen.

Anne Hathaway och James Franco är tydligen utsedda att leda Oscarsgalan nästa år.
Intressant val som jag tror kan bli lyckat. Anne har visat sig vara rätt begåvad på många plan och James Franco har jag haft som en liten favorit ända sedan han var med i den fantastiska serien Freaks and Geeks (varför gjorde man bara en säsong?).
Oavsett hoppas jag på att traditionen återupptas med galanatt hos Robban nästa år.
Saknade det när jag satt i Tanzania under galan i våras utan el.

Nehej, nu ska jag göra annat. Prutt!

RSS 2.0