Sjuker.

Baah jag e sjuk.
Ligger hemma med ont i halsen, lite i huvudet och allmänt trött och värk i hela kroppen. Gay.
Tur då att man har en sådan underbar flin som kommer hit med mat. Puss!

Även tur att det är skid-VM på tv, så man har ngt att se på. 
Många tycker längdskidor är tråkigt, men jag älskar att se dem åka in och ut i skogarna och sen sitta och följa varje tidskontroll för att se om ngn tappat. Och sen skrika o svära ordentligt när ngn fjånig svensk åker bort sig.
Framförallt blir det ju jäkligt spännande när det är som idag med damernas stafett och en slutsträcka där Charlotte Kalla ligger 40s bakom Norge och tokjagar, men trots ett topplopp ser det ändå hopplöst ut när hon med 750meter kvar ligger 15s efter, men så bara i sista backen trycker hon i som in i helvete och vips är hon förbi. Vilken jävla styrka det måste vara i den kroppen.

Ack min käre August *visslande*

Förutom Sverige hejar jag på dem som har roliga namn. Igår t.ex. ställde Japan upp i sprintstafetten med ett lag bestående av Honda & Onda. Underbart!
Nästan i klass med vår estländske vän, spjutkastaren Kukk.
Heja heja!

Näe nu ska jag se Sleepers, som jag blev jädrans sugen på att se efter att vi prata om den under Oscars-galan.

Olé!

För övrigt: listan återupptas imorrn.


Lund + Oscars

Viva!

I lördes var jag och festa i Lund. Korridors-fest hos Sebbästian. Olé!
Det var glassigt värre. Dock lite segt med så många utbytesstudenter. Inget ont om dem i grunden men när musiken är hög, och alkoholen sätter till är det svårt att ha ett samtal på engelska. Blir mest att så fort någon säger något till en så ler man och nickar och hoppas att dem inte frågade en om man ville äta bajs.

Efterfesten var nog bäst. Med låtar som Lambada, Land downunder och Safety Dance är det lixom svårt och klaga. Och att stå still.
Sedan var det ett äventyr när man skulle sova med. Jag och Sebbastian släpade in en gammal skitig och trasig soffa i hans rum som jag fick sova på. Soffan hade bara två ben kvar och lutade alltså ganska kraftigt. Men life is life.

Ack min käre August *visslande*

Jag är trött just nu.
Det blir man av att vara uppe hela natten och se Oscars-galan. Men det e värt det.
Var allmänt en riktigt bra Oscars-gala i år. Hugh Jackman var förvånansvärt bra och dem flesta presentatörerna höll måttet. Dock minus för det jäkla tjatet när dem skulle rabbla igenom dem nominerade till skådespelarpriserna.
Lite halvgay oxå att Sean Penn snuvade Mickey Rourke på priset för manliga huvudroll. Hade velat höra Rourkes tacktal!

Sötast på galan? Natalie Portman. Mhm!



För övrigt läste jag att Angelina Jolie bar smycken vars värde låg på dryga 140 miljoner. Ungefär som mina armband alltså.

Bästa tacktalet? Japanerna - genialt söta/komiska tal.

Tipsligan avgjordes förresten i år ganska tidigt när Kajsa prickade in 9 av dem 10 första kategorierna. Totalt hamnade hon på 19 rätt av 24 och tog en förkrossande seger. Jag misstänker doping.
Själv fick jag 12 rätt och en 4e plats. Halvdant.

Steve Martin & Tina Fey tyckte jag var jäkligt roliga.
Och sen måste jag erkänna att jag skrattade gott åt Ben Stillers imitation av Joaquin Phoenix, samt hela sketchen med Seth Rogen & James Franco. Och återigen: Natalie Portman är super jävla söt!

 

Its has been said, that to write is to live forever"
"The man who wrote that is dead"
HA!

En paus från listan

Olé!

Jag är medlem i Sveriges Socialdemokratiska Arbetarparti - SAP.
Och just nu är jag en bekymrad medlem.
Jag är bekymrad över Socialdemokraternas framtid och möjligheter i valet 2010.
Vi har en politik överlägsen alla andra. Vi har en regeringserfarenhet överlägsen alla andra. Hade vi bara haft en stark ledare, en Anna Lindh eller ny Göran Persson, hade vi i valet 2010 varit överlägsna alla andra. Men nu... tveksamt.
Mona Sahlin är i grunden en riktigt duktig politiker men blir allt tråkigare med åren. Och bakom henne har vi ingen, verkligen ingen, stark ledare att ta över.

Bara det här att man öppnar upp för mp och vänstern i regeringen gör mig... irriterad.
Vi har i Sverige endast ett regeringsdugligt parti. Därför skall vi endast ha ett parti i regeringen. Socialdemokraterna skall sitta ensamma och sen kan Vänster- och Miljöpartiet få stå i riksdagen hur mycket dem vill, och plikttroget ge sitt stöd när det behövs, men in i regeringen vill jag inte ha dem.

Ack min käre August *visslande*

Jag är dessutom så jäkla trött på Malmöpolitikerna (framförallt vänsterblocket) med Reepalu i spetsen. Nu senast använder man sig alltså av en tennismatch för att bedriva egen utrikespolitik. Det ska man ge faen i. Så länge det inte finns några sanktioner från EU eller FN ska inte politikerna i Malmö börja tala om någon bojkott.
Är Reepalu kvar 2010 röstar jag blankt i kommunvalet.

Hade jag fått bestämma hade man spelat matchen med publik och sen hade packet kunnat stå utanför Baltiskan och frysa och gapa och skulle dem försöka ta sig in och stoppa matchen så får väl polisen lyfta bort dem.

Idag: jobb, sova och sen fest i Lund.

Slafs.

Plats nr 7

... tja...

Idag har jag vatt en snabb men bra dag. Mysig frukost, filmtittande & Mariocart i Tygan. Sedan promenix i parken med Elias och sedan fika hos morfar.

Någon som förresten såg Metros löp idag?
Folkkär svensk stjärna gripen med knark i fickorna.
Jag såg direkt en bild famför mig där Carola stod med en fet hög pudervit kokain ala Scarface i fickan.
Det hade vatt en syn.
Men troligen rör det sig om en B-kändis som släppte en singel 1998 och därefter deltog i ett avsnitt av Så ska de låta.

Ack min käre August *visslande*

Det är ungefär som när det står Allsvensk stjärna, och det sen visar sig vara en kille som hoppade in i tre matcher i Hammarby 2001. Ingen annan stans är det så enkelt att nå stjärnstatus som i tidningsvärlden.

På plats nummer 7:
Fakkin jäkla bra!
Iggy Pop - The Passenger


Plats nr 8

Tjohej.

Sitter nu här på söndagskvällen och är i princip klar med min hemtenta och är lite smånöjd med mig själv måste jag erkänna. Bara så att ni vet.

Jag sitter även här och e lite smånervös inför kvällens match:
"Il derby della Madonnina"!
Inter står som hemmalag och mitt älskade Milan som bortalag.
Och det är även med lite sorg som jag ser framemot kvällen derby, för vetskapen om att det är det sista Milano-derbyt för Paolo Maldini - min eviga idol - svider. Maldini slutar i juni, efter 25 (!) säsonger i Milan.
Vinn för Paolo ikväll grabbar!

Ack min käre August *visslande*

På plats nummer 8:
Vi snackar Led Zeppelin, ett av min brors favoritband.
Själv håller jag dem inte lika högt, men ett par klassiker hann dem ju få till.
Dyer Maker, Immigrant Song och All my love klassar jag väl som bäst.
Och så givetvis Stairway to heaven.



Puss på er. Framförallt på dig Lina!

Plats nr 9

Hej hopp snopp!

Fredagen den 13e idag. Otursdagen nummer ett.

Visste ni att det finns människor som helt seriöst går runt och tror att världen kommer gå under idag?
Dem som har paraskevidekatriafobi (faen sicken osis att åka på det ordet i en rättstave-tävling) lider av ångest över fredagen den 13e, som inträffar 2-3ggr per år.

Finns även en del som satsar pengar på sånt. Ladbrokes t.ex. erbjuder 130.210 ggr pengarna på att jorden går under idag. Hur utbetalningen sker kan man ju undra?!


Ack min käre August *visslande*

Kan ju lugna er med att meddela att det statistisk sett inte alls sker fler olyckor den 13e. Däremot sker det fler olyckor på fredagar, mest beroende på farbror alkohol.

Nu det ni alla längtat efter, listan.
Dagens låt är nog en låt som jag aldrig lyssnat till med ngn annan. Eller möjligen att min familj hört den när jag spelat den här hemma.

På plats nummer 9:
Skivan heter Imagine och artisten är då givetvis John Lennon.
Men låten är inte Imagine (de flestas favorit) utan Jealous Guy!
Det här är Lennon för mig. Lite småbitter och samtidigt helt lysande!

 

Kan ju tillägga att det gjorts enormt många covers på denna låt, bl.a. gjorde Roxy Music en ganska bra som blev en riktigt stor hit. Säkert ngn av er som uppskattar den versionen mer än originalet.


Plats nr 10

Hej barn!

Faen, idag har jag vatt en riktigt duktig student. Skrivit massa grejs. I rock!

Imorrn är det fredag och det tkr vi om. Middag och sedan utgång med massa roligt folk för att fira monsieur Robér (även kallad Linus Thörnblad...) som fyllt hela 23år.
Och på lördag kalas hos The Prenbos. Trävlans helg.

Ack min käre August *visslande*

Nu har jag inget mer att säga. Däremot är det dags för mig att dra igång mitt lilla projekt med att lista mina favoritlåtar. Gjorde det här för ngt år sedan oxå, men då hade jag endast valt 5 låtar och listat dem utan inbördes ordning (fegt).
Nu har jag dock slagit på stort och listat mina 10 favoritlåtar och i rätt ordning (modigt).
Detta är egentligen ett helt omöjligt uppdrag, prova själv ska ni se. Och jag vet att jag imorrn förmodligen kommer tycka att den lista jag nu gjort är felaktig. Men life is life.
Regler? Förutom att jag endast får ha med en låt per band/artist så är det väl inget.
Okej - Då kör vi igång.

På plats nummer 10:
Året är 1971 och albumet Hunky Dory.
Artisten heter David Bowie och låten Life on Mars!
(Låten släpptes dock som singel först 1973)


Tj.a..ba.!

Öhhh tj.a..ba.! (Som Bosse, stadens största sjuåring skulle sagt)



Ack min käre August *visslande*



Folk får säga vad dem vill, men fakk heller att snö är mysigt!!!!

Luffen in Ukraina!

Bap bap bap!

Igår var jag och hälsade på hos Schtajna och checkade in hennes mage. Två månader kvar nu och en rejäl mage med en liten knatte inuti. Rätt sjukt egentligen. Och skoj. Sjukt skoj så att säga!
Det får en att tänka själv på sånt. 25år gammal har jag alltid sagt att jag ska vara när jag får första ungen. Vet inte riktigt om det blir så, men hade nog passat rätt bra. Jag är ju färdigutbildad när jag är 24år så då har man skolan ur världen i alla fall. Vill i alla fall inte bli en gammal pappa, utan ung ska jag vara.

Idag har jag jobbat, skrivit lite på juridiken och sedan sett schlaaagern. Som vanligt var första deltävlingen usel. Jag förstår fortfarande inte hur det av flera tusen inskickade bidrag inte går och hitta bättre än dagens låtar. Scotts? Kom igen nu, veeeem kan gilla den låten? Vem vem vem?

Ack min käre August *visslande*

Pratade med Low-low idag och hon tyckte att vi skulle gå på luffen i sommar. Grusvägar, ängar, solsken och jag spelar dragspel och hon sjunger. Vilken hit! Fast vi får nog plocka upp ngn barnhems-unge på vägen. Vi behöver ngn som kan väcka sympatier där vi drar fram och tigger pengar. 

Kula vill som vanligt åka till Ukraina och skaffa sig en fabrik.

Kanske skall kombinera och gå på luffen i Ukraina? Känns dock inte lika idylliskt där. Kolkraftverk, sotiga människor och ryska gamla pansarvagnar vid horisonten.

Igår såg jag på Tsatiki. Hade inte sett den på flera år, men fick ett infall igår. Jag är förtjust i Alexandra Rapaport i den filmen. Sedan laddade jag idag ner uppföljaren, och blev då till min bevikelse påmind om att Alexandra inte är med i den. Kasst.



Vad heter luffaren på ukrainska?

Dyer.

Hej! Det var länge sen!

Tänk ändå att jag är så snäll att jag skriver TVÅ inlägg på en dag?! Otroligt.

Hur var er helg barn?

Min var snabb! Grundtanken var att jag skulle plugga lite, men jag fann att det var så mkt annat som var roligare. I fredes gick jag och Lina på upptäcktsfärd i Slotts & Kungsparken. Lina fotade än hit och än dit till ngt skolarbete medan jag hittade ett alla tiders klätterträd att klättra i. Dock lite kallt och halvblåsigt i trädets topp.
På kvällen var det sedan utgång. Förfest med Jensen, Tegliano & Paulie. Utgång med endast Jensen & Tegle. Paulie fick vara hemma och göra kvinnogöra.
lördan var jag sedan först och simma loss med Elias och sedan på kvällen äventyr i Tygan!
Söndagen tillbringade jag med att se på VM-krönikan från 1998 som jag laddat ner, samt Lazio-Milan på kvällen där Milan tog en finfin 3-0 seger efter ännu en strong insats av mr Beckham. Börjar bli allmer impad av den mannen må jag säga. Sedan var helgen slut för denna gång. Ses snart igen helg.

Ack min käre August *visslande*

70 dagar kvar till himmapremiären! På Nya Stadion! Faen vad mys!

Kvällens låt: Led Zeppelin - Dyer Maker.




Får mig alltid att tänka på alla stunder på Gustaf hösten 2006.

Januari out

Hej hå!

Och så var det februari. Januari är off och ersatt av februari. Skitmånaden nr 2 enligt mig. Vad att glädjas av februari? Egentligen ingenting, i alla fall inte numera. När man var liten hade man alltid sportlovet att se framemot. Men när man studerar på högskolan får man inte ha lov. Däremot får man ha tentor och seminarier. Gay!
Det enda positiva jag egentligen ser med februari är att det är en kort månad. Förvisso bara 2 dagar kortare än exempelvis april, men två dagar mindre är gott såhär i vintertider.

Jag har funderat idag på hur året skulle sett ut om jag fått bestämma, hur lång vintern skulle få vara osv.
Jag kom fram till ett sådant här upplägg:
Januari: Vinter 5-10+ / Halvgrått väder.
Februari-Maj: Vår 20+ / Skall komma smygandes med typ 12-15+ i februari och sedan öka i värme och sol.
Juni-September: Sommar 25-30+ / Ytterst lite regn tack. Mkt soool.
Oktober-November: Höst 12+ / Då kan löven gott susa runt utanför fönstret och klä världen i höstfärger.
December: Vinter 5+ / 10dagar kring jul ska det ska vara snö och kring 0-strecket.

Tror allt att jag ska skicka in mitt förslag till regeringen.

Ack min käre August *visslande*

Jag hade blivit en fantastisk diktator.

Idag cyklade jag ner till Limhamn för att hämta ut min lagbok. Jag tyckte att det gick så lätt och cykla på vägen dit. Vilket nog berodde på att jag hade världens medvind. På hemvägen, i motvinden, var det ett helsicke att ta sig fram. Och det värsta var att jag hela tiden tyckes höra ett hånskratt i luften, precis som att det fanns en vindgud som hade satt vinden emot mig bara för att jäklas. Den jäveln!

I alla fall kom jag till slut hem, utpumpad och frusen. Men nu har jag i alla fall en lagbok i min ägo. Härligt. 3000sidor med massa lagar, vad mer att begära?
Har bara hunnit till innehållsförteckningen men jag tror ändå bestämt att det är betjänten som är mördaren...

Prutt.


RSS 2.0