Rock the Casbah!

Dagen i korthet:
Uppstigning 06.00 för att gratta pappa innan han gick till jobb. Gick och la mig igen. Vaknade 10.00. Längtade. Satt vid datorn. Cykla upp i stan och mötte Stina för en lunch. Tog en sväng inom LP-handeln på Lilla och köpte en Ramones och en Johnny Cash. Cyklade hem nöjd. Kedjan hoppade av ungefär halvvägs. Valde att fokusera på det positiva, att solen sken och att jag inte hade bråttom. Gick hem med min elaka cykel och lyssna på bra musik hela vägen. Kom hem. Satte mig här. Olé! 

"Vi gillar olika" kampanjen är säkerligen bra (har svårt att ta något Aftonbladet gör för riktigt seriöst dock), men är det inte lite skoj att man driver en kampanj som heter just "Vi gillar olika" men som i grunden vänder sig emot att folk gillar olika?!

Ack min käre August *visslande*

I stunder som när kedjan hoppar av på vägen hem, borde man egentligen vara lite mer som Marcel Desailly.
Killen som, när han lira för Chelsea, gick och handla i London, glömde vart han ställt bilen och istället för att försöka hitta den gick och köpte en ny bil och körde hem. Glassigt!
Det närmaste jag kommit det är att jag en gång tappade bort mitt busskort i stan och gick och köpte ett nytt. Men det är liksom... inte riktigt samma sak.

Helt ärligt, är det inte dags att lägga ner Idol (och Peter Jihde)?! Visst, det är möjligen småkul i början men blir ju allt mer olidligt ju längre tiden går. Lite som nazismen, kommunismen, håkky/käppakrigs-VM och det där Hey Baberiba.

Jag borde åka utomlands någon vecka. Alla mina skoluppgifter kan jag ju göra via dator. Hmm.


Min dag

Hej svej!

Jag känner att den här bloggen har klara brister när det kommer till uppdateringar. Men ni vet vad jag brukar säga gott folk, life is life. Alltid. Oavsett.

Var hos tandläkaren och lagade ett hål igår. Jag var rätt nöjd över det faktiskt. Har nämnligen haft sådan där tandvårdsförsäkring i flera år nu och inte fått ut ngt av det direkt. Enbart ngn liten undersökning var 18e månad. Nu var det dags att jag fick lite valuta för pengarna.
"Vill ni ha bedövning?".
"Hit med allt ni har. Det här ska stå er dyrt".
I rock!

Ack min käre August *visslande*

För övrigt har jag en liten känsla av att mitt hål kan ha uppstått i Afrika. Slarvade ibland med tandtråd och sånt där. Fick jag tag på rent vatten var jag nöjd.

Idag fyller jag förresten år. Leve mig!
Måste erkänna att jag faktiskt blev lite rörd när jag vaknade och tittade ut genom fönstret och fick se denna folksamlingen marchera för att hylla mig. Visst, var bara en liten grej som några vänner styrt upp, men ändå är det en fin känsla när man ser att det finns folk som bryr sig.



Jag vet att videon heter ngt som får en att tro att detta inte är min födelsedagsmarch. Men är mest för att jag inte vill göra för mkt väsen av mig som jag skyller ifrån mig på nordkoreanerna.
"Jaha, men varför är alla i marchen koreaner" säger ni då? För att jag har många vänner därifrån. Jag är nämnligen ingen rasist som du.

Nu ska jag gå och burra ner mig i sängen och lyssna på LP. Sånt gillas :) Olé!

Ingen himmel är så blå som min







Ack min käre August *visslande*






-

Olé!

Jag fyller snart år. Det är både kul och mindre kul.
Kul för att jag får presenter. Mindre kul för att jag blir äldre.
Ser inte alls vitsen med att helt plötsligt vara 24, jag har ju trivts så bra som 23-åring.
Man kanske skulle fötts på ett skottår och den 29e februari? Då fyller man ju bara år vart fjärde år.
Alltså skulle jag fyllt 6 nu och gått på förskolan. Jag hade dominerat stort där känner jag. Och kunnat ragga lite på alla ensamstående mammor. Grrr!

Sverige - San Marino på stadion igår.
Vår stads store son, Zlatan, var hemma igen och kvällen var vacker och underbar rakt igenom!

  

Ack min käre August *visslande*

"Vart ligger Malmös hetaste uteställe?"
Den stora frågan bland San Marinos spelare efter matchen. Klockrent!

Nackdelen med att läsa flera olika kurser är att det blir så jävlans mycket studielitteratur som ska skaffas fram hux flux. Varför kan det inte bara vara som när man var liten och varje ämne hade endast en bok som man fick av skolan? Numera känns det ibland som en tävlan kurserna emellan om vem som kan trycka in flest böcker under fliken "obligatorsk studielitteratur". Död åt sånt!
Läser jag som nu en mobbing-kurs (dvs vi ska inte lära oss hur man mobbas, utan varför man gör det och hur det kan bekämpas) vill jag bara ha en enda bok som heter just "Mobbing". I den kan det sedan finnas både lite teorier kring varför folk mobbar varandra samt även praktiska kunskaper, dvs självförsvarsövningar ifall man utsetts för mobbing. Såna där peta-ut-ögonen knep och dylikt. 

På tal om mobbingkursen så är ett delmoment där att man ska göra en uppgift i par. Jag jobbar med en kille som bor på Barbados för tillfället där han dyker lite och chillar. Hur tusan får han tag i studielitteratur? Känns som att biblioteken på Barbados är ganska bristfälliga när det kommer till svenska böcker om mobbing. Fast kanske bara är jag som är fördomsfull?!

Ikväll: Toy Story 3

Smack!

Nu igen?!

Två inlägg på samma dag. När hände det senast?!

Sverige - San Marino imorrn och medan svenskarna pratar om fokus och koncentration och att man inte får underskatta det där blåbärsgänget som mitt gamla korplag hade slått så sitter spelarna från San Marino på Lilla Torg, tar en cigg och en öl och kollar på brudar. Underbart.

Ack min käre August *visslande*

Måste erkänna att jag älskar lag med en sådan avslappnad inställning.
Var som när Malmö FF för ett par år sedan lottades mot irlänska Portadown i Uefa-cupen, ett lag som typ aldrig vunnit en match ute i Europa. När de svenska spelarna intervjuades om vad de tyckte om lottningen så sa de alla ngt i stil med att de kändes bra för att de fick ett lag som man skulle kunna slå men att bortamatchen kanske kunde bli lite svår.
När spelarna i Portadown frågades om samma sak sa de att de var nöjda med lottningen eftersom Sverige var fint på sommaren och de svenska brudarna var heta. Man måste älska sånt. Om man vet att man ska loosa är det bättre att fokusera på andra viktiga saker.

Har nyss sett på partiledaredebatten om skolfrågan på svt och måste tyvärr konstatera att det knappast är världens roligaste människor vi har som statsministerkandidater. Mona är... ja Mona (dvs inte världens partygumma) men Reinfeldt är ju än tråkigare. Så fort det skämtades litegrann så la han till sin trötta fadergestaltsmin och förklarade någonting urtrist som direkt dödade all stämning. For fakk sejk Fredde, ett litet skratt kan du väl unna dig nu när du ser ut och gå mot en andra raka seger?
Roligast bland partiledarna tycker jag Lars Ohly verkar vara. Inte för att jag gillar hans politik, men han verkar i alla fall kunna skratta lite då och då. Och hans uttalande rörande ens barns sympatier kring politik & religion vs fotboll (dvs att ens barn får välja fritt rörande de två första områdena, men aldrig i helsicke kring det sistnämnda) är grymt och helt korrekt!



Nej, nu ska jag göra annat. Lite Anzac kanske?
Hej svej.

Z & The rrrrocket

Ha!

En sak jag tänkt lite på... Vad är det egentligen för jäkla mening med att, som kvällstidningarna gör, släppa listor på vilka som tjänar mest i varje kommun? Hur kan det ligga i allmänhetens intresse att publicera sånt skit?
Sitter folk hemma och läser dem och antecknar eller vad?
"Jasså, Olsson här på granngatan tjänar så mycket. Jaha, där ser man... Men hans unge är så jävla ful och mobbad ändå så han ska inte tro att han är ngt".

Landslagsträning igår och vi var dryga 6000 på plats. Inte för att se landslaget då utan för att se Zlatan!
På tisdag är det EM-kval på stadion och då jäklar ska det jublas åt konungens återkomst.
Ooiahh Zlatan och ja, vi e från samma sta!

  

Ack min käre August *visslande*

Trevlig fest ute i Materialelectricitylake i fredes för övrigt. Olé alé!



Vet ni, det har helt plötsligt blivit september. Jag vet inte om jag gillar det riktigt. Inget ont om september (när man var liten var det en helgjuten månad eftersom jag fyller år då) men efter den kommer oktober, sedan november och sedan december. Och sedan de där jävla helvetesmånaderna januari & februari. De månaderna har vi fått för våra synder skull känns det som. När jag blir diktator så kommer januari och februari förbjudas.
Men hey, än så länge är det bara september och solen strålar och jag är jäklans nöjd med det mesta.

Men när hösten kommer och det blir mörkt om kvällarna, då vet jag att jag kommer sakna så otroligt mycket att få sitta runt en eld, och ha ett litet busfrö i knät och resten av mina små afrikanska vänner på golvet runtom mig och göra raketen och sjunga natten lång.



The rrrocket!

(Var det inte roligare och skriva blogg förr?!)

RSS 2.0