Söndag söndag söndag... söndag. Och söndag.

Jag måste ringa Carina...

Ähäm ähäm.
I fredes var jag på fest hos Pära med Lina & Sara. Trävlans.
Fast jag måste säga att jag alltid känner mig lite ovan när jag går på fest med skjorta på. Är ju en t-shirt kille rakt igenom. Snyggare & skönare.

 

Kan inte ngn av er som läser detta skicka kort/brev till mig?
För jag får aldrig rolig post.
Eller jo när Världens Historia dimper ner var 3e vecka jublar jag, men roliga brev? Icke!
Dem enda brev jag får är från Nordea och framförallt från Det Socialdemokratiska Arbetarpartiet som skickar brev heeela tiden om kurser hit och distriktval dit och bla bla bla.
For fakk sejk, jag är inte intresserad av kurser, jag är bara med i partiet för att yttra mitt missnöje mot det inkompetenta högerpacket som styr vårt land just nu. Sluta skicka brev SAP!

Ack min käre August *visslande*

En kul sak som hände i lördes morse.
Det knackar på dörren, jag går ner yrvaken och öppnar och in flyger en liten hund, som springer i full fart upp för trapporna och rakt in på mitt rum och hoppar upp i sängen där Lina ligger. Ha! Därefter sprang den in i datarummet innan jag hann ifatt den och förklarade att "antingen lugnar du ner dig eller så får du gå" varefter den lunkade ner för trappan och ut på gatan igen.
Vem hund det var? Iiiingen aning.
Trodde det var tjejen som sålde Kvällsposten men det var det inte.

På tal om hundar: en liten rolig grej som hände brorsans förra chef häromdagen.
Tydligen har det där han bor öppnat upp ngt slags hem för pundare, och dem brukar gå runt och tigga pengar av folk så dem kan fortsätta förstöra sina liv. Så en dag när han satt i trädgården så kom det en och stod utanför och frågade:
 "Ursäkta, kan jag få lite hundmat, vi fick (snodde) en hund igår nämnligen"
"En stor brun hund"
"Ja"
"Ja, det är vår hund, den försvann igår"

Ha, pundarjävlar!

På tal om pundare: någon som såg Filip & Fredrik ikväll?
Bättre show idag än senast tkr jag, Kevin Bacon var där och han har alltid varit en favorit hos mig (ända sedan jag såg Hotet från underjorden som liten). Men sen var oxå Thorsten Flinck där och på ngt sätt tkr jag alltid det är lite sorgligt när jag ser honom. För den killen är sjukt jävla begåvad inom teatern men har förstört det mesta genom år av missbruk.
Tragiskt.

På tal om tragiskt: detta inlägg är nu slut.

Tjohej!


Snett värre

Henke Larsson var i veckan ute och gorma i pressen om hur jobbig Örebros konstgräsplan är. Visserligen hatar jag konstgräs och tycker det är ett ont ting som måste bekämpas, men kanske ska man ändå inte klaga allt för mkt när det finns planer likt denna:



Där kan vi snacka om svårspelad plan.

Ack min käre August *visslande*

Fredag imorrn - Olé på det.

Prutt!

Kruys!

Olé alé!

Idag har jag:
* Vatt 1h i skolan (lagom lång tid tkr jag)
* Vatt och tittat på MFFs träning
* Vatt o druckit öl på Robban & Trilles balkong
Solsken hela dagen med o jag är nöjd!

Ack min käre August *visslande*

Reflektioner från dagens träning:
Jag ser väldigt mkt fotboll i Rick Kruys. Säker med boll på små ytor, slår inte bort många passningar. Dock är han än så länge lite väl försiktig och vågar inte alltid slå dem avgörande passningarna. Men får han bara lite förtroende tror jag han kan bli riktigt vass! Tycker även att han i sina inhopp i år visat att han verkligen vill vara med.
Sen gillar jag att han lärt sig svenska så enormt snabbt!
Märks att även Rolle & Gren ser potential i Rick. Under hela två-spelet hörde man Gren från sidan:
"Good Rick" "Possession Rick" "Keep the ball Rick". 

Nu ska jag göra annat!
Tjo!

För övrigt:
Finns Skurt fortfarande?
Egentligen ett fantastisk barnprogram ju.
Men man kan undra hur dem fick igenom idén när man presenterade den för kanalen första gången:
"Vi tänkte ha en knarkad groda med ful keps. Och han ska ha en hand upptryckt i röven. Mysigt!"



Jag älskar att Julia fått med Skurts knarkarögon på teckningen.
"Fin Julia"!

Safety Dance

Hej hopp snopp!

Oj vad seg jag är i kroppen.
Det blir man av att stå och skrika i solen i 3h utan att dricka.

Igår blev jag av med min Filmstaden Entré oskuld. Jag, Lina, Sandra och Henke såg The Uninvited och den var helt ok med ett ganska överraskande slut. Jag gillar överraskande slut. Man blir lixom... överraskad.
Själva bion i sig var dock inget vidare tkr jag.
Visst, lutningen i salongen var bra och mer utrymme för benen, men allting kändes på ngt sätt så plastigt där. Illa illa.
Och så ligger det ju på fel håll i stan.

Ack min käre August *visslande*

Veckans kommentar:
Vet du Anton, du börjar ju bli gammal. För du börjar få sånt där skägg. När man får det är man vuxen på riktigt. Det är nog bäst du tar bort det snabbt om du vill bli barn igen.
(Elias klasskamrat till mig)

Dagens låt: Men without Hats - Safety Dance

 

Helt ärligt: vill man få mig att dansa skall man spela denna låten.
Går inte att sitta still.
 WE CAN DANCE!

Framåt!

AIK-Malmö FF 0-1
Ibland kan jag inte få nog av att se text-tv sidan 377.
AIK - Malmö FF 0-1 i blå text (vilket betyder att matchen är slut).
Förbaskat skönt.
Annars har jag ägnat mesta delen åt kvällen att leta efter en duglig stream så jag kunde se matchen. I första halvlek var det en omöjlig uppgift, det enda jag hittade var en kille som filmade sin egen tv där matchen pågick. Bilden var suddig och ljudet... ja det lät som han samtidigt stod och ströp en gris.
Men lagom till sista halvtimmen fann jag en helt ok stream, så jag hann med att se både Agons segermål och sedan vankade jag av och an framför datorn och tyckte att tiden gick så förbaskat långsamt.
Jag vet inte varför, men jag blir alltid så jäkla mkt mer nervös när jag ser matchen hemma. Känns som jag inte kan påverka, vilket jag givetvis inte kan göra när jag är på plats heller.
Men ja, seger blev det och nu kommer jag och gå och lägga mig med ett stort leende på läpparna, även om juridik tentamen väntar imorrn...

En tentamen som jag inte pluggat något alls till, men life is life!
Och vem bryr sig om en sådan småsak som tentamen när MFF har tre raka segrar och 0 insläppta mål?!
Och på söndag Trelle himma po borgen. Framåt!

Ack min käre August *visslande*

Annars i veckan då?
Jobb i tisdes och igår var jag och Lina ute på en lång promenadtur inne i city (jag tycker i alla fall 7h är länge, även om Lina låtsas att hon är ngn slags superwoman och inte aaalls tkr det var länge att gå).
Var på Entré för första gången och antagligen sista gången med. Eller i alla fall på ett bra tag för dem hade då ingen butik som lockade mig. Eller jo vissa hade dem förståss, men dem finns i stan med och jag går hellre där än ger mig bort till Värnhem som ligger på heeeellt fel sida av stan för en Limhamns-påg som jag.
Ligger det inte i västra Malmö är det fel sida!

Men efter Entré begav vi oss in i city och där hittade jag två par skor så jag var riktigt nöjd med dagen. Vi tog även en liten runda inom Stadsbiblioteket där jag fick låna två böcker av Alexander Dumas som jag nu ska njuta av i solen dagarna som kommer hade jag tänkt. I rock!

Nu ska jag kolla på tävä. Borde plugga, men skulle man hela tiden göra sånt som man "borde" så skulle det bli trist.
Tjoheeej!


Stort!

Här var det livat!

Jag har inte skrivit på länge, men jag skyller på att jag haft så otroligt mycket och göra och helt enkelt inte hunnit. Att det sedan är en lögn struntar vi i.

Ack min käre August *visslande*

Och igår var det då äntligen dags, premiär på nya Stadion.
Jag har sagt det innan men jag säger det ändå igen: Malmö är aldrig så vackert som när det spelas match po stadion! När folk kommer gåendes från alla stadens kanter, klädda i himmelsblått och med stolthet i hjärtat. Po väg till match, po väg för att se Malmö FF, vårt Malmö FF.
Nya stadion låg likt ett rymdskepp bakom (eller framför, beror på hur man ser på det) Malmö Stadion och den ser riktigt jäkla mäktig ut där den ligger och kommer förhoppningsvis få såväl supportrar som spelare till andra lag att känna obehag vid blotta synen: det ska va jobbigt att komma till Malmö, här ska man fanimej inte få något gratis!
Det kändes sedan helt fruktansvärt underbart att vandra in och ställa sig på nya Norra Stå och känna att nu är den fanimej här, efter alla dessa år är Nya Stadion klar och den är vår! Tät & mäktig!

 

Slutet på "invigningen" före matchstart var så jävla grym så man fick ståpäls: bollen transporterades från läktaren ner till plan, från den ena gamla storspelaren till den andra. Bl.a. Patrik Andersson, Stefan Schwarz, Roy Andersson, Anders Andersson, Niklas Skoog, Tore Cervin, Ingemar Erlandsson & till sist (trodde vi ett tag) Krister Kristersson, meste MFFare genom tiderna. Sen när spelarna kommit ut till tonerna av hymnen så kommer till sist den störste av dem alla, Bosse Larsson ut till stående ovationer med matchbollen och jag trodde nästan stadion skulle explodera.



Så jävla vackert!

Och matchen då?
Jovisst vann vi komfortabelt - 3-0.
Och skönt att den första, historiska, målskytten blev en Malmöpåg - Labinot Harbuzi!

 

Och när sedan ytterligare en Malmöpåg, Agon, kommer in och sätter 2st blev man nästan tårögd.
"Tunn som en rögad ål, ändå så gör han mål - AGON MEHMETI!"
Fulsatt och på slutet ett sånt jäkla tryck på läktaren! Faen vad vi kommer röja här framöver.
Och jag var så jävla glad att jag var där. Första matchen po nya stadion!
Vilken magisk kväll!

1 vecka

Tjo. Ho.

Påskvecka nu, och efter dagens seminarie är vi lediga till tisdag nästa vecka. Glassigt.
Eller ja, lediga och lediga. Vi har tenta + inlämningsuppgift nästa vecka så lär bli en hel del plugg under ledigheten. Gay!

Vad som är helt ogay är att våren fortsätter trumma på.
Satte mig imorse och käkade frukost ute i trädgården. Solsken och fågelkvitter.
Men samtidigt som det var mysigt slog det mig att just detta med fågelkvitter är rätt överskattat. För när man sitter och hör en ettrig liten fågel kvittra på i nästan en timme går det inte att undvika att tänka det vi i MFF brukar sjunga till IFK-klacken: "Samma jävla sång varenda gång".
För det är ju verkligen så, fåglarna sjunger exakt samma trudelutt om och om och om och om igen. Vad är grejen med det egentligen?
Jag tycker vi har för låga krav på fåglarna. Jag menar: hade jag klättrat upp i ett träd och visslat, inte faen hade folket som gått förbi nedanför sagt "oh va mysigt och vackert det är när Anton kvittrar. Då känner man att våren är här".
Jag ska ta o lära fåglarna i trädgården något nytt. Lite Taube eller vad som.

Ack min käre August *visslande*

1 vecka kvar idag.



Erkänn att även du längtar efter att ha kollat den videon?

Olé alé

Hmm idag känner jag mig allt sliten. Halsen känns lagom pigg.
Men life is life.

För övrigt så blev gårdagen lika rolig och händelserik som jag hoppats på.
Uppstigning 07.00 och frukost och dusch innan man begav sig till Centralen. Tåget gick strax efter nio och man måste erkänna att det är en viss känsla, en rätt mäktig sådan, när man sitter med 700 supportrar av det bästa slaget på ett tåg och skrålar hela vägen till Göteborg.
Framme i Göteborg och direkt eskort av farbror polis ut till Hissingen där uppladdningen var lagd till restaurang Whoopsy Daisy. 80kr för buffé och en stor stark tycker jag är jäkligt överkomligt och när våren visade sig från sin bästa sida så hade man inget och klaga på.
Just den stunden inför en premiär är tusan i mig en av de bästa stunderna på hela året. Man står tillsammans med alla supportrar och har en hel säsong framför sig. Förluster och motgångar existerar inte utan alla är sjukt laddade och förväntansfulla och man känner sig oslagbar.
Matchen då?
Ptja ingen höjdare kanske men vi vann och det är det som räknas. Miljan var bra, Daniel Larsson var bra, Dixon var bra, Molins var bra, Ricardinho var bra osv. Fanns möjligen någon som var mindre bra men life is life. Framförallt när man vinner! Och för att citera Hasse Borg i Blådårar II:
"Det finns faen inga skönare segrar än 1-0 segrar"
Efter matchen tillbaka till stationen och tåg him igen. När vi väl var himma i Malmö blev det bråttom bråttom hem för att byta om och sedan direkt till Rönnen för och fira Johan. Därefter utgång och efter en lång överläggning nobbade jag, Edin och Christoffer Slagt, dit dem andra drog, och tog istället en sväng till Barcelona där vi hade det jäklans trevligt med massa dividerande om allt från folkmord till fotboll och fördomar. Robban och Trille anslöt efterhand och gjorde det än trevligare. Blev dock lite mer alkohol än vad jag tänkt mig från början, e alltid farligt när man har så schyssta kompisar som bjuder, hehe.
Hemfärden skedde genom en delad taxi med Robban och Trille.
Och så var det med deeet.

Ack min käre August *visslande*

Attans attans, hade hoppats på strålande sol även idag men icke.
Men varför klaga?
Våren är trots allt på väg och imorgon kommer Lina hem från Thailand. Mys på det!
Vår & Lina är riktigt bra grejer!

 

Nu ska jag försöka sova.
Olé!


Imorrn

Ikväll är en lugn kväll för måste vara utvilad till morgondagen som kommer vara jäkligt kul och händelserik.
Tåget till Göteborg och bortapremiären går 09.17, framme 11.47 och sedan uppladdning på pub innan matchen. Efter en förkrossande seger hemresa och framme på Malmö C 21.17 igen. Därefter direkt hem, duscha, byta om och sedan till Rönnen för och fira Johan. Som sagt: händelserikt men jäkligt kul!

Ack min käre August *visslande*

Det känns verkligen som det kändes då man fyllde år när man var liten. Dvs man längtar efter att få gå och lägga sig, för man vet att när man väl vaknar imorrn väntar något härligt.

Har spenderat kvällen med att försöka se lite på tv, men det var rätt uselt i burken idag. Såg bl.a. lite på Talang 2009 och trodde då att jag skulle få se lite talanger, men icke. Mest halvdana insatser men där Charlotte Perelli (vad gör hon i en jury?) ändå tryckte grönt på ALLT. Seriöst, jag hade kunnat gå upp på scenen och fisa och skrika könsord och hon hade ändå tryckt grönt.

Sedan såg jag lite på Troja nyss men det gick knappt för den som översatt till den svenska texten är horribelt usel på sitt jobb. Pratade dem fyra meningar i filmen så kortades det ner till två ord i texten.
"Troja-krig. Akilles - bra- döda. Hata - Troja. Heja - Grekland"
Det är nästan så att man vill söka upp den person som översatt och ge honom på flabben.

Krossa BK Häcken.

Jag känner mig för övrigt härligt svensk när jag sitter och klagar på tv-utbudet.
Men visst var det bättre förr?!
Tänk er fredagkvällarna när man var liten. Godis i en liten skål, ett glas Coca-Cola och Fångarna på fortet. Det var underhållning det! Gunde Svan, vilken man!



Introt kommer alltid vara en del av ens barndom!

Wilton!!!!

JAAA!!!
Nu bekräftar mff.se.
Wilton Figuereido har skrivit på ett 4-års kontrakt! Underbart!
Ynka 8miljoner i övergångssumma. Ett kap!

Ack min käre August *visslande*

Man ska inte prata om termer som frälsare för snabbt, framförallt inte för gamla gnagare. Men Wilton känns jävligt rätt och jag är jävligt nöjd!

3 dagar kvar. Framåt!


Kung

Egentligen är det fantastiskt hur olika en stad kan se ut och uppfattas från dag till dag.

Förra veckan när jag tog bussen till stan en dag såg Malmö ut som en död stad. Verkligen helt död. Jag satt vid fönstret och tittade ut och jag såg inget tecken på liv alls. Jag såg inga människor på trottoarerna, jag såg inga bilar på vägarna. Allt var bara stilla och ödsligt. Det kändes nästan som att ett slags virus lagt sig över jorden och tagit död på alla människor, utom vi som satt just på bussen.

Jag tittade mig snabbt omkring och märkte att det förutom jag fanns 5 "överlevare".

En tjej i 30-årsåldern, en i 25-års åldern och två st i 18-års åldern. Samt då busschauffören, en gubbe på väg mot pensionsåldern. Vi 6 var mänsklighetens sista hopp.

Jag insåg snabbt att jag utan större problem skulle kunna döda chauffören, min enda manliga konkurrent och göra mig till kung över hela världen.

Kung Anton.

Vid min sida skulle jag välja en av 18-åringarna, den sötaste, som drottning.

Dem andra tre tjejerna skulle få leva under oss, som våra lojala slavar.

Jag såg framför mig en bild av ett blomstrande kungarike, där jag och min sköna drottning levde ett liv värdig världens härskare. Ett liv där vi i gryningen, som hälsas av den skånske tuppens harmoniska sång, stiger upp utvilade efter en skön natts sömn. Vi ger order till våra slavar om frukost medan vi njuter av den varma morgonsolen samtidigt som vi betraktar våra hundars lustiga lek på gräsmattorna utanför vårt palats. Vi äter den välsmakade frukosten och tar oss sedan en tur bland alléerna i parken. Dagen flyter på likt detta och världen är skön, vacker och god...

Samtidigt skall jag låta slavarna bygga gigantiska monument till min ära.
Och överallt skall jag skriva "Jag Anton skapade denna värld. Jag skapade vatten och jord och jag skapade det för er, ni dåraktiga varelser, skull. Nu ger jag mig av från denna plats för att skapa en ny värld, och ni som läser detta skola bedja till mig varje dag och varje kväll, annars skall jag återvända och ni skola få smaka min vrede"
Därefter skall jag döda mina slavar och sedan leva lycklig med min drottning tills vi blir gamla och dör.
Och om flera hundra år när fula gröna små utomjordingar landar på jorden skall dem se alla dem storslagna monument som mina slavar byggt och då tänka "Jävlar, den där Anton är inte och leka med"...

Sedan möttes vi av massor av trafik inne vid Kronprinsen, folk överallt och min dröm slog snabbt i spillror.


Ack min käre August *visslande*


RSS 2.0