Vaccinationer

Hej små barn!

Idag har jag vatt och vaccinerat mig. 3 sprutor och 2 piller-grejer fick jag ta emot men nu står jag ganska starkt rustad mot malaria, kolera, gula febern och sånt där dem har i Afrika. Olé!

Annars ser detta ut och bli en ganska lugn vecka. På torsdag skall jag träffa släkten. Det är en tradition vi har, att samlas den 24e december varje år och byta julklappar och äta oss tjocka. Vi har haft den traditionen så länge jag kan minnas, ändå lite skoj.

Ack min käre August *visslande*

Jag har nog fortfarande inte riktigt förstått att jag faktiskt snart ska bege mig ensam ut i vida världen. Att jag ska åka på safari, träffa maaaassvis med nya människor och göra en liten insats för dem som behöver hjälp.
Det är rätt galet när man tänker på det. Galet, men fruktansvärt jäkla skoj.
Att jag faktiskt snart kommer vara här...



Blir till att börja varje morgon med att gå ut på savannen och sjunga den låten. Den eller "Circle of life" (samtidigt som jag lyfter ngt djur mot skyn). Undrar om jag kommer bo nära lejonklippan?!

.-.-.-.

Tjoho!

I fredes hade vi ett redovisningsseminarium i kvantitativ forskningsmetodik. Då det inte var obligatoriskt gick ingen dit. Vår lärare tyckte det hela var beklagligt. Själv tyckte jag det var ganska kul. Och framförallt väldigt väntat. Läraren måste ju leva i en bubbla om hon tror att alla studenter hasar sig ut i kylan och iväg till skolan 08.30 en fredag när det inte är obligatoriskt eller enormt givande för skolarbetet!

Jag är inget jättestor fan av snö. Eller jag tycker det är jättefint och mysigt när jag är inomhus. När jag är utomhus är det mest i vägen. Dock: när det nu lagt sig kan det dock stanna över julafton. Annars hade den lika gärna kunnat ge faen i att komma ner överhuvudtaget. Jag förklarade min åsikt idag för snön samtidigt som jag hytte hotfullt med näven. Så nu ska det nog ordna sig. Det vore i så fall historiskt, massa snö på julafton, när hände det senast?

Ack min käre Augusti *visslande*

Visst fasen är det ändå lite kul att Tiger Woods blivit utsedd till årets spelare,  "Player of the year" av dem andra spelarna på LPGA-touren. Sällan har någon förtjänat det priset så mkt...

Om allt går som det skall så har jag bara typ 5 veckor kvar av vintern. Sen blir det soool. Lite sisådär galet.

Samtidigt börjar man inse hur rik Tiger Woods är. Jag menar, inte många som kan avverka 9-håls bana i hemmet...

Näe, nu ska jag göra ngt annat.
Olé alé på er!

Slaghöken

Hey ho, lets go!

16/12. 8 dagar kvar till julafton. Vart tar alla dagar vägen?

Har förresten jullov nu. Känns fakkin underbart!
Har förvisso två grejer på fredag och en på måndag, men inget av det är obligatoriskt. Så jag tar jullov nu. Efter jul har jag sedan bara typ 2 dagar i skolan innan jag åker söderut. 2 skoldagar fram tills september med andra ord. Ehh... lite sisådär hyfsat jäkla galet!

Ack min käre August *visslande*

8 dagar kvar som sagt. Och jag är typ helt klar med alla julklappar. I rock!

Vad jag själv önskar mig i julklapp?
Massor!
Bl.a. ett starkt nyförvärv till MFF. Ett nyförvärv som bara skriker ut till hela Sverige: "Hej där nere, vi är Malmö FF!" Som 2003 då Afonso presenterades som en tidig julklapp på lille julafton och alla andra klubbar insåg vem det var som var som styrde i Allsvenskan, vem det var som var nummer 1!

Nu över till något helt annat: listan!

1940-tales bästa film
The Sea Hawk (1941)
Tidernas bästa piratfilm med tidernas bästa piratkapten. Och en av de filmer jag sett äsbleut flest gånger.
Likt Robin Hood är det Errol Flynn i huvudrollen som Geoffrey Thorpe, kapten ombord på Albatross som under 1500-talet plundrade spanska skepp, fyllda med guld från Sydamerika, för att därefter föra hem guldet till Englands sinande stadskassa.
Mkt äventyr/action men även romantik, så som det bör i en Errol Flynn film från 40-talet.
Och precis som i Robin Hood är det Erich Wolfgang som skrivit musiken.
Filmen var väldigt dyr med en budget på ca 1,7 miljoner dollar men den blev en enorm succé och befäste Errol Flynns status som de årens store stjärna i Hollywood.
Filmen kom mitt under andra världskriget vilket kan märkas när drottning Elisabeth i slutet av filmen (när England står inför krig med Spanien och dess "oslagbara Armada") håller ett storartat tal om plikten alla fria män har att försvara sitt land och att världen inte tillhör en enda man, vilket var en tydlig uppmaning till brittiska folket att till sista man försvara England mot Hitler och hans nazityskland. 



Lucia Movie Night

Gäsp!

Sååå, då har man börjat piggna till efter en natt full av film.
Var ju som bekant Lucia Movie Night på schemat och för första gången någonsin fick jag och Sebbe sällskap av andra, nämnligen Lina & Jensen.
Filmerna som visades var Up in Air (George Clooneys nya), Old Dogs (med John Travolta och Robbin Williams) och till sist Snabba Cash (med en hop svenska b-skådisar).

Jag hade på förhand sett framemot Snabba Cash men jösses vad besviken jag blev.
Riktigt bra bok, men en katastrofalt usel filmatisering.
För det första gillade jag inte alls skådespelarna. Visst, det är en smaksak men känns lite fel när exempelvis Mrado (som i boken beskrivs som en stor elak jävel på 120kg) spelas av en kille i typ 80kg klassen.
Sedan innehöll hela storyn så enormt många ändringar jämfört med boken att det ibland nästan kändes som en helt annan historia. Till och med slutet lyckades dem ändra och förstöra.
Nej, Snabba Cash var verkligen en stor besvikelse och ytterligare ett bevis på att det är väldigt få svenskar som kan göra bra film.
Har man inte läst boken kanske det går an, men annars är det verkligen inget och se.

Ack min käre August *visslande*

Stort plus till de nya stolarna på Filmstaden.
Framförallt för oss som hade plusstol, som man kunda fälla bakåt, och extra benutrymme.

När man sitter uppe hela natten är det rätt skönt och komma hem och veta att man inte har något alls på hela dagen som måste göras. Tvärtom är det bara bra saker som händer.
Som Milan-Palermo just nu (0-0 efter 25min). Forza!

Det är väldigt få dagar kvar till jul nu. Galet vad fort tiden går.

Nu ska jag lägga all fokus på fotbollen. 
Tafs!

Robin Hood

Hej du!

Känns som det är en jäklans bra helg som kommer nu.
Imorrn är det inflyttningsfest hos monsieur Robér på gamla väster!
På lördag är det bio hela natten lång. Dags för Lucia Movie Night igen.
Olé!

Angående Lucia så vet jag inte riktigt vad jag hoppas på.
Snabba Cash kanske? Boken var ju onekligen bra!
En dröm är Alice i Underlandet (Johnny Depp i högform?) men med tanke på att den har premiär 5 mars är det inte så troligt. Kan Avatar vara ngt?
Ah, kul blir det i alla fall. Och det kan ändå aldrig någonsin bli sämre än det året dom hade Wallander, Into the blue och Storm. Det enda som var kul den natten var att se Jessica Alba i bikini (vilket varje gång medföljde jubel i biosalongen av den manliga delen).

Ack min käre August *visslande*

På tal om film har jag förresten tänkt starta ett nytt projekt här på bloggen, nämnligen att ranka dem bästa filmerna från de olika årtionden.
Vet inte om det är ngt som väcker jubel hos er läsare, men det skiter jag i för det är min blogg och här råder då ingen demokrati utan härlig gammeldags diktatur.
Hell Anton!!!
Från 60-talet och framåt tänkte jag lista min top-3 lista (och dessutom bubblare) medan det från 30- och 40-talet endast plockas en film (av den enkla anledningen att jag sett förhållandevis få filmer från den tiden).
I alla fall, nu börjar vi...

1930-talets bästa film
The Adventures of Robin Hood (1938)
Fantastisk äventyrsfilm från slutet av 30-talet. Bra filmad, riktigt bra musik och bra skådespelare med storstjärnan Errol Flynn i huvudrollen som Robin Hood. Vid sin sida har han som vanligt den sköna Olivia de Havilland (tror dem gjorde typ 9 filmer tillsammans) som lady Marian och som skurken Sir Guy of Gisbourne ser vi, som så ofta på den här tiden, Basil Rathbone
Definitivt en film man måste ha sett om man kallar sig en filmälskare!

Scenen nedan är en klassisk fäktningsscen mellan Robin (Errol) och Guy (Basil) från slutet av filmen där Robin och hans män tillsammans med Richard Lejonhjärta stormat borgen i Nottingham där prins John försöker kröna sig själv till kung. En scen som många i efterhand tagit inspiration av.
I verkligheten var Basil den främste fäktaren av dem två men på film var det alltid Errol som dorg längsta strået. Vilket är tur. En Robin Hood film som slutar med att Robin dör hade känts sådär...


Jag är tillbaka

Hej tjohej... ehh plej.

Den här veckan har jag haft hemtenta.
"Ja, vad kul" hör jag någon av er dårar ropa i bakgrunden.
Det är det inte kan jag säga.
Har läst igenom mina svar ikväll och kan konstatera att det inte är särskilt bra svar.
Lite slarvigt nedformulerade och inte särskilt goda analyser heller för den delen.
Varför?
En stor dos av ointresse.
Bryr mig inte ett skit om vad Anna Whitaker har för tankar kring ett gott åldrande.
För att inte tala om Finnurs engelska text.
(Varför i hela jävla friden skriver man en text på engelska om man är svensk?)
Nej, den här terminen har skolan verkligen inte fungerat för min del.
Tanzania 2010 kan vara en välbehövlig paus. Om det nu blir av.
Just nu sitter jag och väntar på intyg från Afrika som jag sedan ska lämna till skolan för att få ett godkännande eller inte. Hoppas, hoppas, hoppas...
Annars tar jag nog en paus och åker i alla fall.

Ack min käre August *visslande*

Ser att ngn svensk pokerspelare spelat bort typ 50miljoner senaste dagarna.
Får onekligen min spelförlust på 25kr från igår att se ganska obetydlig ut.
Undrar hur det känns att förlora 50miljoner?!
För Bill Gates känns det nog inte så mkt. Ungefär som att bli av med en 50-öring.

På tal om spel:
Varför vinner man alltid bara 25kr på Triss-lotter?!
Vad är det för jävla mening med det egentligen?
"Jippie, jag vann 25kr, nu kan jag köpa en ny lott. Har jag tur kanske jag vinner 25kr på den med och kan då köpa ännu en lott"
Ond cirkel det där!

Dagens garv
Martin Söderström på Aftonblaskan som tror att alla landets Sweden Rock stammisar kommer "smsa sönder tummmarna" på fredag för att Erik sjunger Iron Maiden i idol.
Ja Martin, stämmer ju säkert. För visst sitter alla Sweden Rock stammisar givetvis fastklistrade framför tv-rutan varje fredag för att se tonåringar sjunga karaoke... HA!

Dagens låt
The Doors - Love Street (som Jim skrev till sin Pam)



Måste ändå va rätt coolt att få en låt skriven till sig!

RSS 2.0