Italia

Hej hopp snopp!

Idag har jag vatt ledig och inte gjort ett skit - underbart!
Det är nog en av mina styrkor, jag kan göra i princip ingenting och ändå inte bli rastlös. Tyvärr är den styrkan svår att få med på ett CV. "Är väldigt duktig på att inte göra någonting och ändå vara glad" passar helt enkelt oftast inte in i det arbetsgivarens söker. Om man inte ska bli anställd som skyltdocka förståss.

Ack min käre August *visslande*

Förresten, detta med kvicksand: grejen är alltså att man inte drunknar utan att man sjunker ner typ halvvägs och sen står man där som ett fån och hoppas att ngn snäll farbror ska gå förbi och dra upp en. Har man tur händer just det, har man otur kommer en tiger förbi och äter upp en. Eller så kommer Baloo och sjunger "va nöjd med livet som du lever här" , vilket stämmer halvt när man är fast i kvicksand.
Ändå känns det så gay att man inte sjunker. Jag menar, i filmer får dem alltid panik och så försöker folk rädda dem och det blir dramatisk musik och hela tjolabalollan och om dem sen bara fastnar halvväggs blir det bara... osexigt.

Tänk er det i andra sammanhang med vanligt vatten: som i Titanic (filmen alltså) och sen precis när man tror att skeppet ska sjunka och man undrar hur det ska gå för Leonardo och den där röda jäntan med stripigt hår och självisk attityd så bara stannar skeppet och ligger och flyter. Det hade blivit lite gay.

(Är det förresten bara jag som tycker det hade vatt ett bättre slut i den filmen om Leonardo klarat sig och den jobbiga tjejen dött istället? Jag menar, jag stör mig verkligen på när hon i slutet ligger och flyter på dörren och KLAGAR på hur kallt det är medan han ligger i det jävla iskalla vattnet och försöker skaka fram "det ska nog ordna sig".
Tjejer *skakar på huvudet*)

Aja, nu ska jag gå och se VM-krönikan från 1990. Såg den från 2006 innan idag. Året då rättvisa skipades och Italien blev världsmästare. Jag gillar Italien. Underbart land. Underbar mat. Underbart språk. Och sen gillar jag starkt att dem sjunger med i nationalsången (till skillnad från svenskarna). Grande Grosso.



Forza!

Doo doo doo

Tudelooo!

Idag är det måndag, klockan är typ snart 21.55 och då är det alltså snart Boston Tea Party. Fakkin bra. Dock ganska chockerande program ibland. Som när dem avslöjade att man inte kan drunkna i kvicksand. Det har jag alltid trott att man kunnat. Okej, det var inte så att hela min värld vändes upp och ner pga det avslöjandet, men det var ändå en bit av ens Indiana Jones/Djungelboken barndom som gick i kras när man insåg att man aldrig kommer få springa i djungeln och se ngn ond fabror slukas av kvicksanden. Lite sad!

Ack min käre August *visslande*

Idag åkte jag en sådan fenomenal buss. Den var alldeles lagom varm och bekväm och åkte i alldeles lagom fart och jag kände mig poetisk där jag satt och tittade ut på världen där snöflingorna for än dit och än dit medan jag i hörlurarna hörde Jim deklarera att "This is the end, my only friend".
(Är jag Jims enda vän? Faen vad tufft i sådana fall. Vara en rockguds enda vän.)
Sedan kom det på en tjej på bussen som luktade så fruktansvärt förbaskat gott. Jag blev helt betagen. Nästan så att jag ville slänga mig på golvet och utropa "GIFT DIG MED MIG". Men hon var ganska ful så jag motstod frestelsen.
Dessutom är jag för ung för och gifta mig. Jag hade inte vetat hur man skulle göra.
"Vill du ha barn säger du? Ja, men säg inte det till mig, du får ju höra med storken"

Annars lyssnar jag mkt på The Stranglers just nu, dem tidiga åren. Dem bara dök upp en dag i musik-filen och sen har dem hållit sig kvar. Briljant musik.



Och hej då.

I feel pretty

Ave!

Söndag kväll igen. Kändes som att det nyss var fredag. Helgerna går så fort nu för tiden. Man bara blundar och sen är det förbi. Ungefär som när man hade sex i början. Poff sa det bara och så var det förbi.

Tittar på Torino-Milan just nu över internääät. 1-2 just nu. Olé.

Ack min käre August *visslande*

Det har snöat i helgen. Det är inte bra. Alla som känner mig vet att snö är en av mina urfiender. Blöt, kall och gay är vad den är. Visst, den kan få komma kring julen och ligga och lysa upp, men i övrigt ska den bort!

Men snart e det juuul och det är fakkin bra. Jag är lite kär i julen.

Skrattandet här på ovanvåningen har avtagit litegrann och numera går jag mest runt och är allmänt nöjd med allting. Vilket är skönt det med. Hade mitt liv varit en musikal hade detta varit ett perfekt tillfälle att klämma i med "I feel Pretty".



För övrigt måste Jack Nicholson vara en av världens bästa skådespelare genom tiderna!

Skål!

Hej hopp

Prärien låg (prärien låg), vackert grön (vackert grön)...

Imorrn är det fredag och då är jag ledig. I rock!

Bygget här hemma flyter förresten på fint. En av dem som jobbar är tysk har jag märkt. Han står ibland i hallen och pratar tyska i telefon. Kanske är han en spion? Bäst att hålla uppkik.

Ack min käre August *visslande*

Helgen som kommer innebär inte någon fest på Rönnen, känns lite udda.

Vet ni vad jag inte gillar? Vuxna människor som har sådana proppfylla gamla sunkiga ryggsäckar. Man står där helt fridfullt och ser söt ut på bussen och så kommer det på en sådan ond människa med en just sådan ryggsäck och plötsligt blir det trångt och drygt överallt. Fy fy fy!
Vad jag däremot gillar är tjejer som sitter på bussen bredvid en och lyssnar på Clash i Ipoden på alldeles lagom volym (för mig dvs, hon själv lär ju bli tokdöv lagom till 20-årskalaset). Vi hann lyssna på Clash City Rockers, Straight to hell, Spanish Bombs och Hateful (ahhhh va bra den e) innan hon steg av. Puss på dig.

Idag snackade vi genus i skolan. Och kvotering. Intressanta grejer.
En video att lägga till debatten som förklarar det hela bra.

 

"Ja det är ju lätt och säga om man är det svagare könet"

Ha, take that Gudrun!

Hahaha

Haha!

Helt ärligt, vad har hänt med min ovanvåning?
Jag har gått runt nu i tre dar här uppe och konstant skrattat. Så fort jag ser något som är det minsta roligt så börjar jag fnissa hysteriskt. Jag har nyss sett två avsnitt av Vänner och jag börja skratta när det blev paus. NÄR DET BLEV PAUS!!! (Sen är det förvisso rätt kul när det blir paus på Vänner och Jacob´s Creek presenteras och man tänker på Dawson´s Creek och Obo´s Creek, hehehe).
Imorse gick jag upp 06.30, trött och sliten, men så fort jag reste mig upp började jag skratta som fäen.
När jag går utanför huset är det som normalt, men såfort jag går upp för trappan börjar det bubbla i magen på mig och jag får sätta mig ner hela tiden och hämta andan mellan skrattattackerna. Jag svävar verkligen på moln här uppe.
Frågan är bara: vem är det som lagt knark i min mat?

Ack min käre August *visslande*

Haha, August...

Näe nu ska jag gå och skratta vidare. Haha på er.

Hahahaha på tal om att inte kunna sluta skratta. Tidernas klipp.
För er som är lite off och inte sett detta innan är det en holländsk tv-show som handlar om personer som gjort operationer som misslyckats och därför har dem fått väldigt roliga röster. När en av dem sedan, helt seriöst, börjar prata om sitt problem, kan alltså inte programledaren sluta skratta. Hahaha!

 

OLÉ!

Yoggi

Hej hej.

Vi håller på och bygga om här hemma. Det e gay. Eller ja, det är bra att det byggs om men det är gay att ha massa gubbar springandes omkring överallt hela dagarna och såga, borra och slå hål i väggar och tak. Och när som helst kan strömmen gå, pooooff säger det bara, allt blir svart och man sitter och svär över att man spelat ngt utan autosave.
Och jag tycker faktiskt det är överdrivet mycket borrande. Hela tiden borrar någon någonstans i huset. Kanske letar fabrorn i källaren efter olja?

Ack min käre August *visslande*

Det värsta är dock att dem då och då stänger av vattnet. Det är svårt att duscha utan vatten ska jag säga. Och svårt att borsta tänderna. Coola funkar inte som ersättning. Tro mig.

Bra helg den här gången oxå. Sån tuuur vi har (som baron Ludwig uttrycker sig).
I fredes var det lite killmys i mitt tv-rum mellan mig, Jäjkåp och mr Tegle.
I lördes var det först fest hos Johan på Rönnen och sedan träffade jag Åse-Öse i stan.
Två trävliga kvällar alltsååå!

Men nog om mig, hur är det med dig?

Fotbollsgalan igår. Lika usel som vanligt. Adam Alsing? HA!
Men Zlatan vann sin tredje guldboll och är nu historisk. Och från Malmö. Det är så det är, vi är lite bättre än alla andra.

(Jag känner mig verkligen omanlig när jag går ner på nedanvåningen och där står tre svettiga män och river ner saker här och där medan jag själv sitter på en stol och äter yoggi och läser serierna i Sydsvenskan. Men någon skall vara omanlig här i livet.)

Puss och stim, nu drar jag.

Huuu huuu

In-A-Gadda-Da-Vida honey!

Jag är småsjuk just nu och det är inte bra. Framförallt eftersom jag inte kan vara sjuk denna vecka, har grejer som måste göras. Gay gay gay!

Fest på lördag på Rönnen, innestället nummer ett hösten 2008.

Ack min käre August *visslande*

En räv har tre svansar! Alltid lär man sig ngt.

Jag måste säga att jag trivs riktigt bra i skolan nu. Vår föreläsare är verkligen jävligt grym!!!

Jag tycker verkligen om Konsums specialerbjudande. En chipspåse kostar 23,50. Men den här veckan får man två st för 45kr. Man tjänar alltså hela 2kr om man slår till! Fantastisk.
Nästan i klass med araben nere i Limhamn: "1st för 4kr, 3st för 15"  Yeah!

Idag har jag, pga min sjukdom, i princip bara legat hemma, snorat och sett på Karate Kid. Det var den coolaste filmen jag visste när jag var typ fem år. Jag måste ha sett den minst 100ggr, minns att mormor & morfar hade den inspelad och att jag och min brorsa alltid kolla på den eller Slaghöken när vi var där, vilket var ofta. Hätt, hätt, hätt!

 

Vilken härlig 80-tals dramatik!

Har ni förresten sett att dem planerar en ny version?! Med Will Smiths ursöta son i huvudrollen. Känns sådär, för huvudrollen i en sån film MÅSTE man ha en Ralph Maccio, dvs en kille som är typ 30 men ser ut som 12.
Och sen är ju det omöjligt att hitta en ny Mr Miyagi. Men men.

Nu ska jag snora vidare. Olé!

Dada da da!

Aoew aoew!

Hej barn. Vad gör ni för trams?

Någon som missade att det var ett val inatt? Skulle inte tro det näe.
Obama vann och det var ju tur. Och väntat med för den delen.
Jag såg största delen av Fili o Fredriks valvaka, och det var rätt kul må jag säga.
Gillade framförallt när dem gick igenom amerikanska kampanjvideos.
Ronald Reagans gamla från valet 84 är ju strålande. Underbart amerikansk.



Haha!
Är det bara jag som har svårt och se ngn i Sverige göra en sån här video?

Ack min käre August *visslande*

Såg förresten någon Obamas segertal?
Det sammanfattade verkligen det jag gillar med amerikanska politiker, att dem har ett riktigt självförtroende. Dem säger verkligen till väljarna att "JAG FIXAR DETTA".
I Sverige är man mer lågmälda och det är synd. Hade önskat att någon verkligen utstrålade att "jag är er ledare, jag är bäst, jag ordnar allt åt er"
Nu är det mer: "hej jag heter Reinfeldt och jag kommer försämra för alla som redan har det dåligt och sedan kommer jag leda er in i ngn form av kris, vilket alla höger-regeringar tidigare gjort"

För övrigt är det "rock"-tema hos Idol på fredag.
Jag brukar inte se programmet men alltid kul vad dem väljer för låtar.
VARFÖR måste alla sjunga Jon Bon Jovi när det är "rock"? VAJ? VAJ?
Så enormt tråkigt karaoke-aktigt val.
Och om man nu ska sjunga Kiss, som är ett av mina favoritband, varför välja Heaven`s on fire?
Totalt värdelöst val!
Och det är andra året i rad den låten väljs, och jag tror att Jon Bon Jovi vatt med varje år.
For fakk sejk!

(Vad gnällig jag börjar bli.)

La skolé imorrn. Och sen bio på kvällen. Trävligt.

Och fest på Rönnen (verkar vara nya innestället i stan) på fredag. Trävligt.

Visst hade livet varit mkt roligare om alla pratat med pipig röst?
Tänk er Hitler med pipig röst. Ingen hade tagit honom på allvar, utan bara skrattat åt farbrorn med mustach. Mkt bättre.

I´m so smart!

Och trött.
God natt!

If there´s a bear!

Tuesday Tuesday

Cause I´m a wanderer...

Idag har jag vatt i la skolé! Ny kurs, sociologi och socialpolitik. Verkar som vi fått en riktigt bra föreläsare, så jag är nöjd med det. Dock verkar det bli ganska stressig kurs med mycket att läsa. Mindre nöjd.

Tunajt is dä najt. Som man säger i staterna.
Obama vs McCain.
Höger vs ännu mer höger.
Heja Nader säger jag, den enda kandidaten med hyfsade åsikter, typ inget jävla krig och sjukvård åt alla. För det belönas han med typ 1% av rösterna. Only in America...
Men ja, av Obama och McCain så håller man givetvis på Obama. Jag vill inte vara sån men jag kan verkligen inte förstå hur man ens kan överväga att rösta på McCain. Gubbe! Vad står han för som är bra? Vad? Vad? Vad?
Och vi ska inte ens snacka om Sarah Palin.

Ack min käre August *visslande*

En sak som är ltie kul med presidentvalet är att jag och Tilda förutsåg Obamas seger för lääänge sedan. Måste vatt säkert två år sedan då vi gick en kvällspromenad och pratade om allt mellan himmel och jord och då vi båda kom in på att vi läst om en ny okänd politiker som verkade ganska klok och som hette Obama nånting...
Och nu inatt blir han president. Hätt.

Över till något annat viktigare än politik:
Bajen - MFF 3-6! Aubynn tre mål! MFF fem raka utan förlust. Vad är det som händer egentligen?

Jag tycker att jag borde bli president. Då hade vi fått en roligare värld. Sen hade ingen klagat. Det hade inte min svarta arme tillåtit att någon gjort.

Jag har nog alltid velat ha en svart armé ända sedan jag såg Bröderna Lejonhjärta när jag var liten och Tengils mannar sprang omkring och vifta med spjuten och hytte med nävarna.
Fast dem såg jäkligt töntiga ut. Som om dem skitit på sig.
Min svarta armé kommer se coolare ut. Akta er bara!

Mkt politiksnack idag. Håller detta på att bli en politisk blogg? Vem vet. (Jag gör)

Nu ska jag göra annat. Filip & Fredrik valvaka börjar snart tror jag visst.
Heja heja.

Tafs!

Och nej, jag kommer inte berätta hemligheten bakom August. Så försök inte, hähä!

Psycho Killer!

Kamrat!

Hur är det med dig idag? Hur är det (som Sakke brukar säga) egentligen?

Jag har snart avslutat min första hemtenta, och det är jäkligt skönt ska jag säga er. Den har inte vatt översvår, utan mest i vägen och tatt tid. Men nu är det bara lite granskning som återstår, sen fäääärdig. I rock!
Sen måste jag ju tillägga att det blivit svårare om jag inte fått sån fin hjälp av tant-Therese. Guldstjärna till tant-Therese!
(och ja, här på bloggen är alla över 25år tant, så det sååå)

Ack min käre August *visslande*

Har vatt en bra helg annars faktiskt. I fredes förfest hos både Örebro-Alex och Tegliano och sedan en liten tripp till Lilla Torg där vi bl.a. stötte på Björn Gustavsson. Trevlig kille det.
Och sedan igår var det ju dags för Jensens & Paulinas stora Halloween fest. Efter mkt duttande hit och dittande dit så blev det så att jag klädde ut mig till asiatisk risplockare. Hätt hätt hätt!
Måste säga att Jensen änd Paulie hade gjort ett riktigt bra jobb i att dekorera om lägenheten, trodde faktiskt inte det var så seriöst men var jäkligt snyggt ordnat. Applåd för det! Och trevligt var det, as usual.

Jag är grymt bastu-sugen. Och bubbelpools sugen.

Jakob har för ävrigt gjort en ny version av mitt värdsberöma portmonä-skämt. Bor du i Fittja?!
Ha ha ha!

Nu ska lustiga jag gå vidare.

Dagens låt: Psycho Killer! Ger minne av bussresor med Putte och Kula.


RSS 2.0