Dö snö!

Bah! Idag är jag trötter, sjuker och arger. Bah!

Imorse gick jag ner till Limhamns Läkarmottagning. Har haft ont i halsen ett par veckor.
08.01 kom jag in till läkaren.
08.02 kom jag ut från läkaren.
Visst, jag är säker på att de flesta läkare är duktiga och flitiga, men det är tusan i mig vad slött arbete de gör ibland. Tittar på en och säger "nej, finns tyvärr inget vi kan göra åt detta, du får gå hem och vila".
Kan ju jag också göra.
Eller som när brorsan, som lidit av migrän sedan han var liten, gick till en ny läkare som sa till honom att han inte alls hade migrän utan att det bara var vanlig huvudvärk. Briljant analys...
 
På vägen hem så hade jag min iPod på shuffle. Den ville då enbart spela Gyllene Tider och Reggea. (Ibland undrar jag om den har ett medvetande och tycker om att jävlas med en?) 
Så jag gick och frös i snöblåsten och lyssnade på "Sommartider" och var jävligt arg på mina iq-befriade förfäder som för några tusen år sedan övergav Medelhavets sol och grönska och vandrade upp hit. Idioter!

Fan, tror jag ska starta en egen läkarmottagning. För endast 20kr (100kr billigare än t.ex. Limhamns) så får ni gå in på mitt rum där jag tar en titt på er och sedan säger jag att ni får går hem och vila.

Ack min käre August *visslande*

Känns tusan i mig som jag blev sjukare av mitt läkarbesök. Fick ju gå dit och gå hem i snöblåsten.
Nu har jag precis tinat upp och nu vägrar jag göra ngnting idag. Ska bara ligga hemma och dricka varmt och äta gott och fisa i mina lakan.
Samtidigt tittar jag då och då ut från mitt fönster, ser allt vitt och ropar inifrån åt den:
- SNÖ, en dag ska du också dö. Har du tänkt på det?

Egentligen borde man bo i södra Europa där det är varmt året om. Typ Mallorca hade varit lagom.
Hela den här tanken om att man "hade tröttnat på värmen om man ständigt haft den" känns väldigt mycket som en myt odlad av den svenska regeringen, eftersom de vet att om sanningen kom fram så skulle det bli massflykt från Sverige.

Undrar hur alla stackars flyktingar som är vana vid rejäl värme året om reagerar första gången de stöter på svensk vinter? Undra hur många som tänker "äh va faen, hellre svält och krig än detta"?



"Snön faller och vi med den..."


lkölj

Det är tusan i mig jul snart. Har hela tiden gått omkring med någon slags "alldeles för långt kvar till julen för att ägna den en tanke" inställning, men nu är det första advent och inställningen känns inte så gångbar längre. Borde ta tag i julklappshandeln i veckan. Har dock faktiskt redan köpt en julklapp till samtliga i släkten. Lite halvnöjd över mig själv faktiskt.

Trevlig inflyttningsfest i fredes btw, i Robban & Andreas fina lägenhet.
Lite märkligt var dock avsaknaden av tv i lägenheten. Visst, man kan överleva utan en sådan, men nog tusan blir det rätt trist i längden. Värdelöst och släpa fram en liten dataskärm varje gång man vill se ngt ju.
Enda fördelen nu var att alla deras möbler i vardagsrummet inte var riktade på ett håll (mot tvn) utan istället bildade en liten cirkel med ett bord i mitten. Passar bra för att på ett enkelt sätt bli en bra plats där vi grabbar kan träffas, med cigarren i mun och whiskey i glaset, och diskutera hur vi ska ta över världen. Glassigt!

Har tyvärr inga bilder från lägenheten att visa. Bu åt mig.
Har dock bilder från Nisses fotbollslördag förra veckan. Heja mig.
Gillar mest den här:



Graciöst!

Utgången efteråt i fredes var dock ganska värdelös. Är dock lite imponerad över mig själv som fick för mig att skotta snö när jag kom hem halv fyra på natten. I rock!

Ack min käre August *visslande*

Idag är jag småsjuker. Gay!

Annars ägnar jag mest dagarna för tillfället åt att plugga II:a världkriget. Väldigt kul och intressant men också en klart svårare kurs än jag trodde. Just nu ska jag recensera en bok om nazityskland invasion av Norge 1940. Inte direkt sånt vi sysslar med på socionomutbildningen normalt sett...

Undra hur det hade känts och se utländska soldater segermarschera in i Malmö?
Känns ju ganska avlägset men trots allt bara 70 år sedan.

Vad trist det är att skriva blogg.

Olé alé olé alé!

Hoj!

Hoj hoj!

Vart tusan kom all den här snön ifrån?
Poff sa det och så var det vitt överallt. Typiskt.
Visst, det är väldans mysigt när man sitter inomhus, det håller jag med om. Men så fort man går ut är det väldans i vägen. Dessutom innebär snö att det är minusgrader ute och det är gay.

Ibland är det synd att man inte är äckligt rik.
Hade jag varit äckligt rik hade jag köpt middelgrunds fort. Det är ett litet fort på dryga 200rum som ligger på en liten konstgjord ö utanför Danmark och hela ön/fortet är nu till salu för 75 miljoner danska kronor.
Har du tillräckligt med pengar? Slå till vettja.



Tänk att ha ett eget fort.
Då hade jag hissat Anton-flaggan och skickat upp soldater på murarna.
Inte för att de har någon egentligen funktion, men hade vatt ganska kul och komma hem med båten om kvällen till sitt fort och se sin egen flagga vaja och sina lojala mördarsoldater stå och vakta och välkomna sin herre hem.
Heil Anton!

Ack min käre August *visslande*

Hade jag haft en egen ö hade jag förbjudit kyla där.

Ikväll: försenad inflyttningsfest hos Robban. Skoj!
Jag och Jäjkåp har köp grönt te i inflyttningspresent.
En liten pik från forna dar då vi var ett stort grabbgäng som skulle ut och härja på restaurang. Rejält med kött och öl var det som gällde och som avslutning en whiskey. Vi var nio stycken som körde på det, men sen hade vi också en liten Robert i gänget som nobbade grabbvalet och istället valde fisk, vin och som avslutning grönt te. Yääj.



Vi ses!

Slavek!

Tja tja!

Jäklar vad usel jag är på att uppdatera här. Skärpning, skärpning Anton!



Här har ni maskotarna för EM 2012. Uefa har efter hårt arbete tagit fram de här knarkpunkiga gosedjuren, dessutom har man nu ordnat en omröstning kring vad de ska heta. Alternativen är:
1. Slavek och Slavko
2. Siemko och Strimko
3. Klemek och Ladko.
Helt ärligt, vem fan sitter och kommer på de här namnen?
Strimko låter som namnet på en fabrik där man strimlar människor och Siemko låter som en costaricansk gerillaledare. Ladko låter som en rysk ishockeyspelare på CCCP-tiden och Klemek som en könssjukdom.
Så min röst går nog på Slavek och Slavko.
Vad tycker ni?

Förresten, har ni sett MFFs maskot, Kicken?



Tycker han ser ganska läskig ut, men kanske bara är jag.

På tal om något helt annat så var jag och bada med Elias igår.
Det finns en del saker jag roas över när jag är där. Saker jag facineras över på badhuset:
* Hur människor som är över 14 fortfarande kan gå runt med boxershorts under badbyxorna. Känns ju verkligen väldigt hygieniskt och sååå fräckt.
* Hur människor som är över 14 fortfarande kan gå runt och spänna sig hela tiden. Wow, cooolt!
* Hur människor som är över 14 fortfarande kan leva enligt devisen "ju mer jag hörs, desto coolare är jag". Tufft, tufft, tufft!
Själv är jag lite för mesig för att göra sådana saker. Istället kör jag med enbart badbyxor, spänner inte de små muskler jag har och håller mig hyfsat lågmäld när jag sitter i bubbelpoolen. Men en dag, då ska jag vara lika fräck som de där killarna jag så ofta ser på badhuset. En dag ska jag lyckas vara mr cool...

Vad jag dock lyckades med redan igår på badhuset var att sparka lilltån rakt in i bassängkanten.
Idag har därför min tå en lite udda färgmix, blå, svart och röd. Dessutom har den vuxit en del och värker så fort jag sätter ngn tyngd på den. Blir till att halta runt ett par dagar framöver. Härligt.

Ack min käre August *visslande*

När man slår tån på det sättet och tvingas halta inser man hur begränsad man blir av ett handikapp.
Allting tar liksom mycket längre tid, och är man sen till bussen (som jag tidigare idag) så får man bara frustrerad halta vidare utan möjlighet att springa och hinna med bussen som står och frustar vid hållplatsen. 

På tal om bussar, så har jag alltid tyckt om att åka just buss.
När jag var liten brukade mamma och jag ta bussen ut till ngt köpcentra utanför staden, ta en glass och sedan bli hämtade av pappa. Jag brukade sitta helt tyst och bara titta ut genom fönsterrutan. Väldigt bekvämt för mamma.
Kan fortfarande än idag tycka att det är väldigt skönt att bara sitta på en varm buss, lyssna på musik och titta ut genom fönstret.
Som idag, under bussresan till och från Erik. Satt nöjd vid fönstret, blickade ut, filurerade på allt möjligt och lyssnade på min favoritlåt just nu (för övrigt en rätt passande låt med tanke på vädret och månaden) på repeat: Guns N Roses - November Rain.
Blir inte så mycket bättre än så ibland! 



På tal om bussar så utspelade den här situationen på vägen hem.
Ett par i medelåldern kommer på bussen och kvinnan som ska betala ber om att få betala för en duo med sitt jojo-kort. Busschauffören säger då åt henne och vänta, så att han ska hinna trycka in duo, vilket kvinnan struntar i utan hon sätter fram sitt kort innan han hunnit slå in duo varpå hon betalar för en singel. Han ber henne återigen vänta, men hon sträcker pånyo fram kortet och betalar för ytterligare en singel. Han ber henne ännu en gång att vänta, varpå idioten fortsätter att sträcka fram sitt kort och betalar för tredje gången på 20s för en singel.
Busschauffören börjar bli smått irriterad och ber henne att sträcka fram kortet för att han ska kunna föra tillbaka de pengar hon betalat för de tre singelbiljetterna, och när det sedan är klart så går kvinnan bara iväg varpå chauffören måste kalla tillbaka henne för att hon ska betala för duobiljetten. Då blir kvinnan arg och börjar skälla ut chauffören för att han är så dålig på sitt jobb.
Folk brukar ju klaga så mkt på att många busschaufförer är så sura, men ibland måste man nog ha lite förståelse för att de inte alltid lyckas vara superglada, med tanke på så många iq-befriade varelser de stöter på varje dag.

Imorrn
Stryktipslördag hos Nisse med MFF-gänget.
13.45 Arsenal - Tottenham
16.00 Manchester United - Wigan
18.30 Liverpool - West Ham
20.45 Milan - Fiorentina
Däremellan vankas det mat och drinkar(!). Kan tänka mig att en och annan öl slinker ner med.
Ska bara komma iväg och lämna in tipsraden så att jag kan bli miljonär på köpet.

Men nu, läggdags. Olè alè!

Mästarna är vi!

Mästarna från Malmö här är vi!

MFF - Mjällby 2-0. GULD! GULD! GULD!
Mkt mer än så behövs det nog inte sägas.
Jävla underbart galen dag igår, och en galen festnatt.  
Vi har gille men inte ni!

Vet inte helt vad jag ska skriva om själva matchen. I efterhand kan jag konstatera att vi nog kontrollerade den från början till slut men att det ändå var väldigt nervöst emellanåt. Agons 2-0 kom precis i rätt tid (1min innan paus) och var helt matchavgörande. Sista 20 är dimmiga för mig, minns mest att jag stod och kolla på klockan hela tiden samtidigt som jag försökte greppa att vi faktiskt skulle vinna guld. När slutsignalen gick brast allt. Nattsvart. Euforiskt. Underbart.
Vi är Malmö FF, vackrare och bättre än alla andra. 



Ack min käre August *visslande*

Ska jag vara ärlig minst jag inte allt från segerfestandet inatt heller, men var underbart.
Började på Chokladfabriken där Support hade styrt upp fest för alla supportrar och fortsatte sedan till Hipp där spelarna firade med sina respektive. Sjuk stämning!!!
Det jag minns mest från kvällen är att jag & Lundwall lyckades ta oss in i spelarnas "VIP-hörna", och kunde vara där ett tag innan de upptäckte att vi inte var några spelare och körde iväg oss.
Nattens citat (Jeff till Rick): "Go now, dont play gangster".





Haha, var nog tur att jag kunde luta mig mot pelaren, annars hade jag nog brakat ner.

Idag fortsätter festen. Börjar på Stortorget 18.00. Kom dit!

Hej där nere, vi är Malmö FF!

Its the same old song

Bapapapa!

Att gå runt och vara serieledare med en match kvar är en känsla som är ganska svårslagen.
BP på Grimsta igår. Gille i bussen upp och gille i bussen ner. Mkt nöjd att vi lyckades sno åt oss dansbandssofforna längst bak. Hög mysfaktor på dem.
"Vi har Gille, men inte ni"
Jag hade tippat 4-0 till di blåe och 4-0 blev det. I rock!
Och Malmö rockar. Och Jeffrey rockar. Och Dardan.
På söndag kommer det bli ett helt jävla absurt tryck på stadion. Om det är det som behövs så ska vi fanimej skrika in bollen. Seger och GULDET är hemma igen. Känns ganska fakkin sanslöst bra! 

Annars gjort idag då?
Ptja, kom hem från Estocolmo runt 05.30 och hade tänkt gå och lägga mig och sova ett antal timmar, eftersom det blev minimalt med sömn på hemresan. La mig i sängen och skulle just sova då jag tyckte lite musik vore trevligt. Så körde igång lite Four Tops och på den LP-skivan är ju "Sugar Pie Honey Bunch" första låten och den går inte att ligga still till utan var tvungen att gå upp och hoppa runt lite och sjunga. Skulle lägga mig sen igen men tyckte just där och då att det där med sömn var överskattat när man kunde göra annat kul istället. 
Därefter har dagen mest ägnats åt att plugga lite, lyssna på jäkla massa musik, tanka hem gårdagens match och se om större delen av den och njuta av utspelningen den sista tredjedelen av den. Även sett lite Simpsons, lite House och lite Trainspotting samt pysslat lite med fotoalbum. Glassigt värre.

Ack min käre August *visslande*

Annars ser jag väldigt mycket framemot torsdag då jag och pappa ska gå och se Spamalot (låter lite som en porropera). Älskar Monthy Python och Johan Glans så tror den kmr va grym. Träffade Low-low i söndes efter att hon sett den och hon sa att den var skitkul!

Ibland är jag lite sugen på att dra samman samtliga mina vänner på facebook för en kväll. Hade blivit en underbart knepig blandning av folk och definitivt upplagt för en del bråk och en del romanser. Sen efter min fest får någon annan fortsätta med att hålla fest för sina vänner på facebook. Osv osv osv.
Visst hade det varit lite lattjigt?  

Förutom några mindre 20minuters tupplurar har jag alltså inte sovit någonting på 37h. Börjar bli lite trött nu känner jag.

Nej, nu orkar jag inte skriva mer. Tjohej!

Älskar förresten sådana här gamla videos, blir glad av sånt (framförallt eftersom jag känner att jag måste stå och svänga och sjunga som dem gör). Vilket liveframträdande. Musiken var fan så mkt bättre förr, och hela Motown-eran hade sannerligen sina ljuspunkter med Four Tops och Supremes i täten. Checka bara in dansen vid solot 1:33 in i videon. Haha, man måste bara gilla det.  



RSS 2.0